Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Statele Unite ale Americii vor plăti pentru recondiționarea tancurilor T-72 din epoca sovietică pentru Ucraina: „Cele mai avansate tancuri din punct de vedere tehnic de pe câmpul de luptă”
Articole online

Statele Unite ale Americii vor plăti pentru recondiționarea tancurilor T-72 din epoca sovietică pentru Ucraina: „Cele mai avansate tancuri din punct de vedere tehnic de pe câmpul de luptă”

tancuri

Statele Unite ale Americii vor plăti pentru recondiționarea tancurilor T-72 din epoca sovietică pentru Ucraina: „Cele mai avansate tancuri din punct de vedere tehnic de pe câmpul de luptă”

Pentagonul plătește pentru recondiționarea a 45 de tancuri T-72 din epoca sovietică, iar Olanda egalează angajamentul pentru costul altor 45 de tancuri.

Sabrina Singh, adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că primele tancuri vor începe să sosească în Ucraina până la sfârșitul anului.

Ea a spus că recondiționarea va adăuga noi sisteme optice, de comunicații și blindaj, iar tancurile vor deveni „cele mai avansate din punct de vedere tehnic de pe câmpul de luptă”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri pe Twitter că Ucraina este „sincer recunoscătoare” pentru tancuri, despre care a spus că reprezintă „un sprijin semnificativ și foarte necesar”.

În timp ce alte țări NATO au trimis anterior T-72 mai vechi Ucrainei, aceasta este prima dată când SUA plătește pentru ca Cehia să modernizeze tancurile, a declarat Singh.

Ucraina a făcut presiuni pentru tancuri mai noi, precum Abrams de producție americană sau Leopardul german, dar niciuna dintre țări nu s-a angajat să trimită vreunul.

Singh a declarat că furnizarea de tancuri precum Abrams ar fi costisitoare și ar necesita instruire pentru ucraineni, spre deosebire de T-72, cu care aceștia sunt deja familiarizați.

Industria de apărare din Republica Cehă va efectua lucrările de modernizare a tancurilor, a spus ea.

SUA finanțează acest lucru ca parte a ultimului său pachet de ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, care include rachete americane de apărare aeriană Hawk îmbunătățite pentru Ucraina. Aceasta are o rază de acțiune mai mare decât sistemele de rachete Stinger pe care SUA le-au furnizat deja Ucrainei.

Sistemele de apărare aeriană vor ajuta Ucraina să se apere împotriva atacurilor din partea dronelor și rachetelor rusești care i-au terorizat orașele și au vizat infrastructura energetică, a declarat Singh.

Registration

Aici iti poti reseta parola