Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Spionul Myasoedov o fi fost plâns de amanta sa care era nevasta ministrului de război al Țarului și prietena lui Rasputin?
Articole online

Spionul Myasoedov o fi fost plâns de amanta sa care era nevasta ministrului de război al Țarului și prietena lui Rasputin?

Sukhomlinov a fost destituit din funcția de ministru de război pe fondul acuzațiilor de eșec în dotarea armatei imperiale rusești cu armamentele și munițiile necesare pentru Primul Război Mondial, fiind făcut răspunzător pentru înfrângerile Rusiei de la începutul războiului.

Mai mult, Sukhomlinov a fost judecat pentru înaltă trădare, corupție și abuz de putere, devenind un caz care a afectat grav reputația fragilului guvern imperial rus.

Potrivit unor istorici, scandalul Sukhomlinov ar fi făcut mai mult rău dinastiei Romanov decât scandalurile asociate cu Rasputin.

Maurice Paleologue, ultimul ambasador francez în Rusia Imperială, l-a descris pe Sukhomlinov drept „inteligent, isteț și viclean, obscen față de țar și un prieten al lui Rasputin – un om care și-a pierdut obiceiul de a lucra – știu puțini bărbați care inspiră mai multă neîncredere la prima vedere”.

La 20 aprilie 1916, poliția a percheziționat conacul lui Sukhomlinov și seara a fost reținut în fortăreața Petru și Pavel. A rămas acolo până când a fost transferat la un spital în iulie.

Polivanov l-a acuzat de abuz de putere, în legătură cu divorțul soției sale, corupție, depunerea a milioane de ruble la Deutsche Bank din Berlin și înaltă trădare după ce unii dintre apropiații săi au fost condamnați pentru spionaj în numele Germaniei (S. Myasoedov, A. Altschuller, V. Dumbadze, căruia i sa permis să vadă documente pentru a scrie o biografie).

Myasoedov, având o relație cu soția lui Sukhumlinov la acea vreme, a fost arestat la Kovno și judecat la Varșovia de un tribunal militar la 17 martie și spânzurat a doua zi.

Sukhomlinov a primit o pedeapsă de doi ani închisoare.

A treia soție a lui Sukhomlinov a fost acuzată că are gusturi foarte extravagante pentru haine și blănuri.

Potrivit lui Mihail Rodzianko, soția lui Sukhomlinov ceruse sprijin de la Grigori Rasputin și Peter Badmayev. După ce Rasputin a vorbit cu țarina, Sukhomlinov a fost mutat în arest la domiciliu.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola