Evenimentul Istoric > Istoric Play > Șoimii Patriei – 1.500.000 de membri care juraseră să-i fie credincioși lui Ceaușescu
Istoric Play

Șoimii Patriei – 1.500.000 de membri care juraseră să-i fie credincioși lui Ceaușescu

Metodele de spălarea creierului în comunism atinseseră limite de neimaginat. Organizatia Șoimii Patriei era creată pentru îndoctrinarea copiilor de la vârsta de 4 ani.

În vremea comunismului, sistemul de învățământ românesc era structurat în ciclul primar (clasele 1-4), gimnaziu (clasele 5-8), treapta întâi de liceu (a noua și a 10-a) treapta a doua de liceu (a 11-a și a douăsprezecea).

Luând modelul de la chinezi și nord-coreeni Nicolae Ceaușescu a încercat să transforme învățământul românesc într-o tabără militară.

Din care trebuiau să iasă Soldații credincioși ai Partidului Comunist Român și devotați familie conducătoare.

După acest principiu, îndoctrinarea începea de la grădiniță. Astfel copiii erau înregimentați în organizații comuniste încă de la vârsta de patru ani. „Șoimii Patriei” reprezenta prima organizație de acest tip fiind urmată de pionieri și UTC-iști. Menirea lor era acela de a crea Omul Nou.

Copiii care făceau parte din organizația Șoimii Patriei jurau să fie credincioși patriei și poporului român dar și partidului comunist condus de Nicolae Ceaușescu.

În anul prăbușirii comunismului în România, „Șoimii Patriei” număra peste 1.500.000 de membri.

Registration

Aici iti poti reseta parola