Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Situație indecisă la Bahmut! Ambele tabere anunță progrese pe linia frontului
Articole online

Situație indecisă la Bahmut! Ambele tabere anunță progrese pe linia frontului

război

Situația „este dură”, spune șeful forțelor armate ucrainene, Valeri Zalujni, dar conform ultimelor rapoarte, conflictul este mult mai paralizat de uzura trupelor ruse.

Situație indecisă la Bahmut! Ambele tabere anunță progrese pe linia frontului

Ucraina a declarat că trupele sale „au reușit să stabilizeze” situația din jurul oraşului Bahmut, în estul țării și epicentrul luptelor cu forțele ruse. În Bahmut – care înainte de război avea aproximativ 70.000 de locuitori – are loc cea mai lungă bătălie de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022.

Situația de pe front este „foarte dură în direcția Bahmut”, a declarat șeful forțelor armate ucrainene, Valeri Zalujni, vineri seara, într-o conversație telefonică cu șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, amiralul Tony Radakin.

„Mulțumită eforturilor enorme ale forțelor de apărare, reușim să stabilizăm situația”, a spus Zaluzni pe Facebook.

În ultimele luni, forțele ruse au proclamat progrese și cuceriri în jurul orașului, care a devenit un adevărat simbol din cauza luptelor persistente.

Potrivit celui mai recent raport al Ministerului britanic al Apărării din această sâmbătă, asaltul Rusiei asupra Bahmutului „este foarte paralizat”. „Acest lucru se datorează în principal uzării extreme a forțelor ruse”, potrivit declarației ministerului, care adăugă că şi Ucraina a înregistrat „numeroase victime”. Comandantul ucrainean Oleksandr Sirski a declarat, joi,că vor lansa în curând o contraofensivă împotriva forțelor ruse „epuizate” de lângă Bahmut.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat linia frontului în apropierea orașului devastat la jumătatea săptămânii. La rândul său, șeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat, luni, că forțele sale controlează aproximativ 70% din oraș.

Putin crede că furnizând arme Kievului, Occidentul a trecut de „linia roșie”

Președintele rus este convins că Occidentul depășește toate liniile roșii aprovizionând Ucraina cu arme. Putin a explicat acest lucru în timpul unui interviu acordat canalului TV Russiya-1, răspunzând la o întrebare a reporterului Pavel Zarubin. ”O fac de la începutul anului 2014” în Ucraina, a spus el.

Președintele a explicat apoi de ce consideră țările occidentale ca fiind ”instigatorii și mandatarii” conflictului din Ucraina.

”O lovitură de stat constituțională armată: de aici a început totul. Am fost constrânşi să protejăm oamenii din Crimeea, totuși, până la urmă am susținut Donbassul. Se prefac că nu au nimic de-a face cu asta. Ei sunt instigatorii şi mandatarii acestui conflict. Chiar şi astăzi continuă să fie livrate milioane de muniții, echipamente și așa mai departe”, a spus el.

Registration

Aici iti poti reseta parola