Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Situație disperată pentru soldații ucraineni de pe linia frontului! Avantaj major pentru trupele rusești: raport
Articole online

Situație disperată pentru soldații ucraineni de pe linia frontului! Avantaj major pentru trupele rusești: raport

război

Trupele ucrainene din regiunea Donbas au fost depășite dramatic de soldații ruși în bătălia disputată de la Bahmut.

Situație disperată pentru soldații ucraineni de pe linia frontului! Avantaj major pentru trupele rusești: raport

Confruntându-se cu o lipsă acută de muniție, The New Yorker a relatat din tranșeele de lângă Bahmut, la mijlocul lunii martie, că ucrainenii au fost forțați să își raționalizeze obuzele de mortier – limitându-le la doar cinci pe zi, față de aproximativ 300 în timpul luptelor anterioare din Kherson, când proviziile erau disponibile cu ușurință., după cum relatează Insider

Între timp, un locotenent-colonel ucrainean cunoscut sub numele de Pavlo a declarat pentru publicație că armata rusă a folosit aproximativ de zece ori mai mult decât această cantitate.

Penuria de pe frontul de luptă zugrăvește o imagine dezastruoasă a condițiilor în care se află soldații de infanterie obosiți, în timp ce Ucraina se pregătește pentru o „contraofensivă de primăvară”.

Brigada de infanterie prezentată în articol a fost crucială pentru a împiedica trupele rusești să cucerească complet Bahmut în ultimele săptămâni, permițând ca drumul sudic din zonă să fie „folosit pentru a întări și a realimenta unitățile ucrainene din oraș”, a subliniat Rob Lee, un expert american în armata rusă și cercetător senior la Institutul de Cercetare în domeniul Politicii Externe.

Rusia susține că a cucerit în totalitate orașul Bahmut, asediat în estul Ucrainei, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski neagă faptul că Rusia deține controlul total asupra orașului aflat în prima linie a invaziei.

Reprezentanții Ministerului ucrainean al Apărării nu au răspuns solicitării Insider de a face comentarii.

Kremlin: „Militanții ucraineni” sunt încă activi în Belgorod

Kremlinul a declarat marți că „militanții ucraineni” sunt încă activi în regiunea de frontieră rusă Belgorod, la o zi după ce autoritățile locale au declarat o operațiune antiteroristă în această regiune pentru a respinge ceea ce au numit un grup de sabotaj din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina a fost lansată pentru a preveni astfel de incursiuni. Potrivit Reuters, acesta a declarat că sunt necesare mai multe eforturi din partea Rusiei pentru a preveni astfel de incidente.

Registration

Aici iti poti reseta parola