Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Situație disperată pentru soldații ucraineni de pe linia frontului! Avantaj major pentru trupele rusești: raport
Articole online

Situație disperată pentru soldații ucraineni de pe linia frontului! Avantaj major pentru trupele rusești: raport

război

Situație disperată pentru soldații ucraineni de pe linia frontului! Avantaj major pentru trupele rusești: raport

Confruntându-se cu o lipsă acută de muniție, The New Yorker a relatat din tranșeele de lângă Bahmut, la mijlocul lunii martie, că ucrainenii au fost forțați să își raționalizeze obuzele de mortier – limitându-le la doar cinci pe zi, față de aproximativ 300 în timpul luptelor anterioare din Kherson, când proviziile erau disponibile cu ușurință., după cum relatează Insider

Între timp, un locotenent-colonel ucrainean cunoscut sub numele de Pavlo a declarat pentru publicație că armata rusă a folosit aproximativ de zece ori mai mult decât această cantitate.

Penuria de pe frontul de luptă zugrăvește o imagine dezastruoasă a condițiilor în care se află soldații de infanterie obosiți, în timp ce Ucraina se pregătește pentru o „contraofensivă de primăvară”.

Brigada de infanterie prezentată în articol a fost crucială pentru a împiedica trupele rusești să cucerească complet Bahmut în ultimele săptămâni, permițând ca drumul sudic din zonă să fie „folosit pentru a întări și a realimenta unitățile ucrainene din oraș”, a subliniat Rob Lee, un expert american în armata rusă și cercetător senior la Institutul de Cercetare în domeniul Politicii Externe.

Rusia susține că a cucerit în totalitate orașul Bahmut, asediat în estul Ucrainei, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski neagă faptul că Rusia deține controlul total asupra orașului aflat în prima linie a invaziei.

Reprezentanții Ministerului ucrainean al Apărării nu au răspuns solicitării Insider de a face comentarii.

Kremlin: „Militanții ucraineni” sunt încă activi în Belgorod

Kremlinul a declarat marți că „militanții ucraineni” sunt încă activi în regiunea de frontieră rusă Belgorod, la o zi după ce autoritățile locale au declarat o operațiune antiteroristă în această regiune pentru a respinge ceea ce au numit un grup de sabotaj din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina a fost lansată pentru a preveni astfel de incursiuni. Potrivit Reuters, acesta a declarat că sunt necesare mai multe eforturi din partea Rusiei pentru a preveni astfel de incidente.

Registration

Aici iti poti reseta parola