Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Sistemul de apărare antirachetă Patriot din Ucraina, probabil avariat – surse americane
Articole online

Sistemul de apărare antirachetă Patriot din Ucraina, probabil avariat – surse americane

rachete

Sistemul de apărare antirachetă Patriot din Ucraina, probabil avariat – surse americane

Un sistem de apărare antirachetă Patriot fabricat în SUA și folosit de Ucraina a suferit probabil unele daune în urma unui atac rusesc, au declarat marți doi oficiali americani, adăugând că acesta nu pare să fi fost distrus, după cum relatează Reuters

Sistemul Patriot face parte dintr-o serie de unități sofisticate de apărare antiaeriană furnizate de Occident pentru a ajuta Ucraina să respingă o campanie rusă de atacuri aeriene care a vizat infrastructuri critice, instalații electrice și alte situri.

Un oficial american, care a vorbit sub protecția anonimatului și a citat informațiile inițiale, a declarat că Washingtonul și Kievul discută deja despre cea mai bună modalitate de a repara sistemul și că, în acest moment, nu se pare că sistemul va trebui să fie scos din Ucraina.

Oficialul a adăugat că Statele Unite vor avea o mai bună înțelegere în zilele următoare și că informațiile s-ar putea schimba în timp.

Patriot este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană ale SUA, inclusiv împotriva avioanelor, rachetelor de croazieră și rachetelor balistice.

Acesta include de obicei lansatoare împreună cu radare și alte vehicule de sprijin

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că a distrus un sistem de apărare antirachetă sol-aer Patriot, construit de SUA, cu o rachetă „hipersonică” Kinzhal, în cadrul unui atac efectuat în cursul nopții în Ucraina.

„O lovitură de înaltă precizie a rachetei hipersonice Kinzhal a lovit un sistem de rachete antiaeriene Patriot fabricat de SUA în orașul Kiev”, a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Ucraina a declarat anterior că a doborât 18 rachete rusești în timpul nopții, inclusiv o întreagă salvă de șase Kinzhal. Întrebat despre afirmația ucraineană, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a respins-o, a relatat agenția de presă RIA.

Nu a fost clar ce armă occidentală a folosit Ucraina. Pentagonul nu a avut niciun comentariu imediat.

Registration

Aici iti poti reseta parola