Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Sifilisul lui Wilson și oboseala. Cum și-au anunțat sau ascuns predecesorii președintelui Donald Trump bolile
Articole online

Sifilisul lui Wilson și oboseala. Cum și-au anunțat sau ascuns predecesorii președintelui Donald Trump bolile

Președintele Donald Trump anunțat prin Twitter, în zorii zilei de 2 octombrie, că el și prima doamnă au COVID-19.

Când Woodrow Wilson s-a îmbolnăvit grav de sifilis, purtătorul de cuvânt al acestuia a declarat presei că președintele își revine după ce a fost foarte obosit.

Secretarul de presă Stephen Early al lui Franklin Delano Roosevelt a încercat să ascundă paralizia președintelui cauzată de poliomielită, făcând ca ziarele să publice fotografii ale președintelui în care nu apărea scaunul cu rotile.

Chiar și când a murit FDR, Early a dat o declarație conform căreia „președintelui i s-a făcut o examinare amănunțită de șapte sau opt medici” și „a fost declarat sănătos din punct de vedere organic din toate punctele de vedere”. El le-a spus reporterilor că are președintele era deranjat la stomac.

Uneori, președinții mint cu privire la afecțiuni medicale pentru a distrage atenția de la alte probleme care nu au legătură cu sănătatea.

Când John F. Kennedy ținea întâlniri secrete despre criza rachetelor cubaneze, secretarul de presă Pierre Salinger le-a spus reporterilor că schimbările de program ale președintelui și lipsa aparițiilor publice s-au datorat unei răceli. El a comunicat chiar simptomele și temperatura președintelui.

Salinger a folosit aceeași scuză pentru a explica zborul improvizat al vicepreședintelui Lyndon Johnson din Hawaii către Casa Albă în același context al crizei rachetelor. Editorul de la Washington Post i-a că răcelile celor doi nu i se par întâmplătoare, dar Salinger a refuzat să comenteze.

Sursa AICI

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA