Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Sfârșitul tragic al Prințesei Margaret. Accidentul care i-a cauzat moartea
Articole online

Sfârșitul tragic al Prințesei Margaret. Accidentul care i-a cauzat moartea

Secretul dureros

Îndrăgită de mulți bărbați ai acelei vremi datorită frumuseții sale, Prințesa Margaret a avut parte de o singură căsătorie pe parcursul vieții. Toate legăturile sale sentimentale s-au soldat cu nemulțumiri din ambele părți, motiv pentru care mare parte din viață și-a trăit-o singură.

Comportamentul ei a adus-o de multe ori pe prima pagină a ziarelor vremii, motiv pentru care relația dintre Prințesa Margaret și Regina Elisabeta a II-a a fost plină de controverse. Chiar și în cele mai negre momente ale lui Margaret, sora sa Elisabeta, a încercat să fie alături de ea.

Însă, chiar și cea mai rezistentă persoană devine vulnerabilă atunci când se confruntă cu boli foarte grave, iar asta i s-a întâmplat și prințesei Margaret, conform mărturiei uneia dintre cele mai bune prietene ale sale, Elisabeta Cavendish.

Fumătoare înrăită de 15 ani și consumatoare constantă de alcool, sănătatea prințesei Margaret a început să se deterioreze la mijlocul anilor 1980, când a început să sufere de probleme pulmonare.

Toate acestea au fost urmate de un accident vascular cerebral în 1998, un accident în 1999 care i-a provocat probleme cu picioarele, lipsind-o de mobilitate și un alt accident vascular cerebral în 2001, care i-a lăsat jumătate de corp paralizat și i-a luat vederea.

Elisabeta Cavendish susține că în ultimele zile de viață a prințesei aceasta s-a confruntat cu multe probleme. „ Cred că cel mai grav lucru după accidentul vascular cerebral a fost pierderea totală a mobilității. S-a plâns că nu mai poate face nimic pentru ea și am observat că dorința de viață dispăruse complet”, a declarat prietene prințesei.

Ultimele zile de viață

Aceasta își amintește cu drag de sora prințesei, Elisabeta a II-a și de mătușa lui Charles al Angliei, pe care o descrie ca o prietenă minunată, care și-a trăit ultimele zile din viață ca o victimă a cancerului pulmonar și a unei deterioră fizice care au cufundat-o într-o mare tristețe și frustrare. Starea de spirit a împins-o înspre a se închide în casă, aparițiile sale publice încetând treptat până când a fost complet retrasă.

Pe 9 februarie 2002, prințesa Margaret a murit la vârsta de 71 de ani, după ce a suferit un alt accident vascular cerebral din care, de această dată, nu s-a mai putut recupera. Luna următoare, pe 30 martie, mama ei s-a stins din viață la vârsta de 101 ani, după ce a suferit de bronșită.

Registration

Aici iti poti reseta parola