Evenimentul Istoric > Articole online > După funeraliile lui Philip, prințul Charles și-a chemat fiii la ordine
Articole online

După funeraliile lui Philip, prințul Charles și-a chemat fiii la ordine

William și Harry fuseseră văzuți mai devreme schimbând câteva cuvinte, la ieșirea din capela de la Windsor. Un moment îndelung comentat de presă.

Însă, după ceremonie, a urmat o discuție a celor doi frați cu tatăl lor, prințul Charles, moștenitorul coroanei, departe de privirile indiscrete ale ziariștilor.

„Toți trei s-au întâlnit departe de camerele TV, după ceremonia televizată”, a relatat The Sun. „Au rămas împreună timp de două ore la castelul Windsor, în timp ce toate rudele apropiate se aflau în clădire. Această întâlnire naște speranța de a vedea într-o zi dispărută ruptura dureroasă dintre cei doi frați.”

Nimic nu a ajuns în presă despre ce s-a discutat în cursul întâlnirii. Nu este însă nici o îndoială că cei trei au revenit asupra polemicii provocate de interviul lui Harry și Meghan acordat lui Oprah Winfrey, despre așa-zisele afirmații „rasiste” din interiorul familie regale și cadrul monarhic rigid care i-ar ține „prizonieri” pe Charles și William.

Se pare de asemenea că cei doi frați au stabilit viitoarea lor apariție oficială împreună, pe 1 iulie, cu ocazia inaugurării statuii mamei lor, Diana, în grădinile palatului Kensigton, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la naștere.

Presa britanică a comentat că rezultatele întâlnirii tatălui cu cei doi fii sunt nesigure, dat fiind că Meghan nu a fost de față și fiind cunoscută marea influență pe care aceasta o are asupra lui Harry.

Potrivit The Sun, întâlnirea în trei a fost dorită foarte mult de prințul Charles, îndurerat de tensiunile dintre cei doi copii ai săi.

Mai mult, se pare că Charles a acționat astfel și conform ultimei dorințe a prințului Philip. Se știe că moștenitorul coroanei a mers la căpătâiul tatălui său în februarie, și că au avut mai multe discuții telefonice, înainte de decesul prințului consort, pe 9 aprilie.

Potrivit Daily Mail, Philip i-ar fi cerut fiului său „să aibă grijă de regină”.

Prințul Charles este conștient că de acum rolul său de a o seconda pe regina Elisabeta, care împlinește miercuri 95 de ani, devine și mai important.

Charles urmează să se implice mai mult în reprezentările oficiale, dar și în gestionarea tensiunilor familiale – aici intrând proasta imagine a fratelui său, Andrew, acuzat de pedofilie și relații imorale, și de tensiunile legate de fiul său, Harry.

Potrivit Daily Telegraph, Charles ar intenționa să organizeze cât de curând o ședință pentru a defini în mod clar rolul fiecărui membru al familiei regale și regulile pe care trebuie să le respecte.

Totul, într-o permanentă și strânsă consultare cu fiul său cel mare, William, „care va fi consultat în fiecare etapă”, în calitate de moștenitor al tronului.

Totul, sub autoritatea reginei, care intenționează să domnească până la moartea sa.

Cu alte cuvinte, familia regală dorește să strângă rândurile.

Registration

Aici iti poti reseta parola