Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Serviciile de spionaj ale SUA sunt disperate! China rămâne o mare necunoscută
Articole online

Serviciile de spionaj ale SUA sunt disperate! China rămâne o mare necunoscută

China, o mare necunoscută pentru CIA

Agenția Bloomberg citează mai mulți oficiali americani care au cerut să rămână anonimi, dar și pe John Bolton, războinicul neo-conservator care fost pentru o perioadă consilierul pentru securitate națională al președintelui Trump. Toți spun că SUA nu are informații „de top” cu privire la China, din cauza succeselor repurtate în ultimii cinci ani de contraspionajul chinezesc în destrămarea rețelelor CIA . Mai mult, o altă mare problemă este lipsa de vorbitori de chineză cu care se confruntă agențiile de informații americane.

„Acei oficiali, care au cerut să nu fie identificați discutând despre probleme sensibile, spun că China devine o țintă tot mai grea, mai opacă,în vreme ce cererea de informații despre luarea deciziilor lui Xi crește, iar tensiunile cu SUA devin tot mai mari din cauza problemelor din Taiwan. la înaltă tehnologie”, se arată în articol.

CIA a pus bazele unui centru de spionaj dedicat exclusiv Chinei

Ziariștii de la Bloomberg susțin că serviciile secrete americane au fost prinse pe picior greșit în mai multe situații importante.
Aceaste informații ies la lumină după ce oficialii din administrațiile Trump și Biden au declarat că sunt surprinși de mișcările rapide ale Beijingului de a consolida controlul asupra Hong Kong-ului, de a proiecta puterea militară peste Marea Chinei de Sud, de a limita anchetele privind originile Covid-19 și intensifică hackingul împotriva adversarilor.

Într-un efort de a corecta lipsa de informații, CIA a înființat un nou centru de spionaj care să se concentreze exclusiv asupra Chinei. Anunțând noul centru, directorul CIA William Burns a spus că China este „cea mai importantă amenințare geopolitică” cu care se confruntă SUA în secolul XXI.

Sursele care au vorbit cu ziariștii de la Bloomberg au afirmat că noul centru de spionaj este deocamdată mai simbolic și că speră că CIA îl va sprijin puternic din punct de vedere al bugetului și al personalului. Ca parte a planului său de a se concentra pe China, CIA intenționează să recruteze mai mulți vorbitori de chineză.
Într-un interviu acordat în iulie pentru National Public Radio, Burns a spus că are în vedere desfășurarea „specialiștilor în China” în întreaga lume, așa cum a făcut agenția în timpul Războiului Rece împotriva Uniunii Sovietice.

„În timpul Războiului Rece, atât la Departamentul de Stat, cât și la CIA, am trimis pe bună dreptate specialiști pentru a ne asigura că putem concura eficient. Acesta este unul dintre lucrurile pe care le explorez acum”, a anunțat Burns potrivit AntiWar.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola