Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Serghei Lavrov: „Să încercăm să încheiem un război început de Occident”
Articole online

Serghei Lavrov: „Să încercăm să încheiem un război început de Occident”

lavrov și putin

Serghei Lavrov: „Să încercăm să încheiem un război început de Occident”

Lavrov a subliniat că Rusia nu va mai avea încredere în partenerii occidentali în politica sa energetică. Rusia nu va mai permite Occidentului „să arunce în aer gazoductele”, a subliniat șeful diplomației lui Putin.

„Nu le vom permite (Occidentului) să arunce din nou în aer conductele de gaze. Am cerut o investigație și cererea a fost imediat respinsă. Americanii au definit-o ‘o prostie’ și ați văzut cum au reacționat europenii și americanii când Seymour Hersh a publicat descoperirile sale”, a declarat Lavrov cu referire la ancheta celebrului jurnalist de investigații american, conform căruia Statele Unite ale Americii (CIA) – sub acoperirea unui exercițiu naval NATO – ar fi plasat bombele, care au detonat două conducte Nord Stream 2 în Marea Nordului.

Totodată, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a lăudat poziția liderului Forza Italia, Silvio Berlusconi, față de conflictul din Ucraina:

„Ascultăm aprecierile și declarațiile multor lideri mondiali și experți politici. Berlusconi este unul dintre ei. Este o persoană rațională, care nu cedează încercărilor de a picta totul în alb și negru, de a stabili comparația în lume sub sloganul luptei democrației împotriva autocrației”, a spus șeful diplomației ruse la o conferință de presă organizată la New Delhi, unde a participat la reuniunea ministerială a G20.

Berlusconi „înțelege necesitatea de a rezolva problemele, de care depinde viața noastră împreună pe această planetă”, a adăugat Lavrov

În Ucraina, între timp, a existat o alertă aeriană în toată țara, după ce grupurile de monitorizare au raportat decolarea unui MiG-31K al Forțelor Aeriene Ruse, capabil să transporte racheta hipersonică Kinjal.

Armata rusă a aruncat în aer, zilele trecute, un pod-cheie care leagă orașul asediat Bahmut de satul din apropiere Khromove și ultima și principala rută de aprovizionare prin orașul Ceasiv Iar, a declarat poliția din regiunea Donețk pentru CNN. Autoritățile au spus că speră să repare podul în următoarele zile, deoarece este o arteră vitală pentru evacuarea civililor și pentru circulația proviziilor. Armata ucraineană poate, încă, accesa orașul pe drumuri și câmpuri, a spus poliția.

Și, într-adevăr, fondatorul grupului de mercenari rus Wagner, Evgheni Prigojin, a spus că forțele ruse au înconjurat practic orașul Bahmut: într-un discurs video, el i-a cerut președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să evacueze bătrânii și copiii din localitate. Potrivit „RIA Novosti”, Prigojin a invitat autoritățile ucrainene să ofere și forțelor lor armate posibilitatea de a părăsi orașul.

Registration

Aici iti poti reseta parola