Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Semnal de alarmă al unui fost secretar de stat din SUA: „Nu facem destule pentru a descuraja Partidul Comunist Chinez”
Articole online

Semnal de alarmă al unui fost secretar de stat din SUA: „Nu facem destule pentru a descuraja Partidul Comunist Chinez”

china

Pompeo subliniază amenințarea Chinei după ce un general al Forțelor Aeriene a prezis un război până în 2025.

Semnal de alarmă al unui fost secretar de stat din SUA: „Nu facem destule pentru a descuraja Partidul Comunist Chinez”

Fostul secretar de stat Mike Pompeo a declarat luni că președintele chinez Xi Jinping este cu ochii pe „slăbiciunea americană”, după ce un general cu patru stele din cadrul Forțelor Aeriene a presupus că SUA vor intra în război cu cea mai populată țară din lume până în 2025.

Pompeo s-a alăturat emisiunii „Special Report” pentru a discuta despre afacerile externe și despre lansarea noii sale cărți „Never Give an Inch”, când a fost întrebat despre comentariile generalului Mike Minihan.

„Îl consider pe generalul Minihan serios, în sensul că este în mod clar foarte îngrijorat că nu facem suficient pentru a ne pregăti să descurajăm Partidul Comunist Chinez”, a spus Pompeo.

„Cred că la asta a vrut să ajungă cu adevărat – Este greu să pui termene pentru oricare dintre aceste lucruri: el spune 2025”.

„Dar să nu faceți nicio greșeală, Xi Jinping urmărește slăbiciunea americană. El urmărește absența hotărârii. Și dacă vede o oportunitate, va profita chiar de acea oportunitate.”

Minihan este responsabil de Comandamentul Mobilității Aeriene de la Baza Aeriană Scott Air Force Base de lângă O’Fallon, Illinois – care supraveghează avioanele de realimentare și cele legate de transport. Se pare că a scris un memoriu care sugera un război cu China în termen de 2 ani.

„Instinctul meu îmi spune că ne vom lupta în 2025″, a scris Minihan, adăugând că ofițerii săi ar trebui să instruiască membrii serviciului”.

Pentagonul a încercat ulterior să minimalizeze nota, potrivit New York Post, un purtător de cuvânt afirmând că comentariile lui Minihan „nu sunt reprezentative pentru punctul de vedere al Departamentului [Apărării] cu privire la China”.

În cadrul emisiunii „Special Report”, Pompeo a discutat, de asemenea, despre amenințarea din partea Iranului, despre care a spus că a fost din nou subliniată în ultima vreme, după ce trei persoane legate de Iran au fost arestate și acuzate de tentativa de asasinare a unui jurnalist american pe teritoriul SUA.

„Știm că regimul, ayatollahul și acum [președintele [Ebrahim] Raisi, Măcelarul din Teheran, știm că aceștia sunt oameni care vor să șteargă Israelul de pe fața pământului, sunt fericiți să vină după America”, a spus Pompeo.

Registration

Aici iti poti reseta parola