Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Șeful serviciilor secrete ucrainene confirmă faptul că au avut loc ucideri țintite: „Au fost cazuri bine mediatizate!”
Articole online

Șeful serviciilor secrete ucrainene confirmă faptul că au avut loc ucideri țintite: „Au fost cazuri bine mediatizate!”

zelenski

Șeful serviciilor secrete ucrainene confirmă faptul că au avut loc ucideri țintite: „Au fost cazuri bine mediatizate!”

Generalul-maior Kyrylo Budanov a declarat că scopul ar fi prevenirea unor conflicte viitoare cu Rusia, potrivit Insider

„Dacă nu vor ataca și nu vor decide că vor să se răzbune peste câțiva ani, acest lucru nu ar trebui să fie o problemă”, a declarat Budanov, potrivit The Times of London.

Nu este clar cum sau când ar putea fi creată zona, mai ales că actualul conflict nu dă semne că s-ar încheia.

Budanov a adăugat că Ucraina dorește zona demilitarizată chiar și în cazul în care președintele rus Vladimir Putin ar fi răsturnat, deoarece aceasta ar ajuta la conservarea păcii în viitor.

Budanov a fost, de asemenea, întrebat de canalul ucrainean de YouTube Rizni Lyudi dacă Ucraina a ucis vreun „propagandist” rus de când a început invazia Ucrainei în februarie 2022.

El a spus că au avut loc ucideri țintite, dar nu a comentat incidente specifice.

„Am țintit deja cu succes destul de multe persoane. Au fost cazuri bine mediatizate, despre care toată lumea știe, datorită acoperirii mediatice”, a spus el, potrivit traducerii Times.

Budanov a spus că nu poate comenta exemple specifice, adăugând:

„Nu am putut să comentez niciun exemplu specific: „Nu vom confirma sau infirma niciun fel de informații”.

Bloggerii militari și alte figuri media din Rusia i-au îndemnat pe Putin și pe alți oficiali să lanseze atacuri pe scară largă în Ucraina și să folosească tactici mai brutale împotriva cetățenilor și soldaților ucraineni.

Budanov a declarat că Kremlinul a „investit atât de mult în această mașină de propagandă încât a început să îi influențeze în cele din urmă”.

El a spus că agenții săi i-au vizat pe rușii care au comis crime de război împotriva Ucrainei. „Aceste cazuri s-au întâmplat și vor continua. Astfel de oameni vor primi o pedeapsă bine meritată, iar pedeapsa potrivită nu poate fi decât lichidarea și o voi pune în aplicare”, a declarat el, potrivit The Times.

Mai mulți ruși de profil înalt care au susținut invazia au fost uciși sau răniți de la începutul acesteia

Printre aceștia se numără Vladlen Tatarsky, un blogger militar care a fost ucis într-o explozie în aprilie într-o cafenea din Sankt Petersburg. Kremlinul a declarat că Ucraina, care a negat implicarea, a fost responsabilă pentru explozie. Ministrul de externe al Rusiei l-a lăudat pe Tatarsky după moartea sa, spunând că a murit „cu îndrăzneală” și că „și-a făcut datoria”.

Darya Dugina, o comentatoare TV rusă pro-război și fiica unui influent gânditor naționalist rus, a fost, de asemenea, ucisă într-o mașină capcană în august anul trecut. Rusia a declarat că Ucraina a fost responsabilă, dar Ucraina a negat orice implicare.

Rapoartele din octombrie au afirmat că SUA credeau că Duginmightay a fost ucis la ordinul guvernului ucrainean.

Budanov a declarat într-un alt interviu că ucrainenii nu sunt responsabili pentru atacurile recente asupra infrastructurii din Rusia.

El a declarat pentru un alt canal ucrainean de pe YouTube că aceste atacuri – care au inclus atacuri asupra instalațiilor petroliere rusești – au fost acțiunile unor ruși nefericiți.

El a spus că acestea au fost efectuate „aproape 100% de cetățeni ai Federației Ruse”, a relatat The Times.

Budanov a mai spus că Ucraina îl consideră pe Putin o țintă legitimă, dar că nu încearcă să-l elimine.

Registration

Aici iti poti reseta parola