Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Secretele Prințesei Diana. Numele ei a fost sortit morții
Articole online

Secretele Prințesei Diana. Numele ei a fost sortit morții

Un nume predestinat

Chiar dacă pare ciudat, prințesa Diana a primit numele unei femei din familia ei, pe care o chema Diana Spencer. Prima Diana Spencer a trăit în secolul al XVIII-lea, murind la 25 de ani din cauza tuberculozei, neavând posibilitatea de a deveni prințesă. Aceasta era cunoscută pentru amabilitatea și ajutorul pe care îl oferea oamenilor. La fel ca și în cazul Prințesei Diana, prima Diana a avut niște părinți foarte duri, viața ei fiind plină de drame. Având atât de multe lucruri în comun, se pare că numele „Diana” ar fi fost un blestem pentru familia lor.

Inelul buclucaș

Când a trebuit să își aleagă inelul de logodnă, i s-au oferit mai multe variante. Unele proveneau dintr-un catalog, iar altele erau moșteniri de familie. I s-a cerut să aleagă un inel la întâmplare, fără a i se prezenta care sunt cele care provin de la bijutierul Garrard și care sunt cele cu valoare sentimentală. Din toate inelele, Diana l-a ales pe cel cu safir. Această alegere a provocat un scandal pentru că era printre cele mai scumpe, inelul costând aproximativ 60.000 de dolari.

Alegerea inelului trebuia să fie un test pentru prințesa Diana, pe care l-a picat. Din acel moment, au apărut o grămadă de replici, devenind un simbol în rândul bijuteriilor. În cele din urmă, a fost moștenit de fiul Dianei, prințul William, care i l-a oferit soției sale, Kate Middleton, în 2010.

Prezentă în 100 de organizații caritabile

Prințesa Diana și-a petrecut majoritatea timpului lucrând cu peste 100 de organizații caritabile din întreaga lume. Acesta este motivul pentru care a primit titulatura de „Prințesa poporului”, deoarece era evident că îi păsa cu adevărat de oameni. Din păcate, acțiunile caritabile i-au adus probleme cu membrii Familiei Regale, mai ales când a început să zboare peste ocean pentru a ajuta oamenii care aveau nevoie. Unii credeau că prin aceste acțiuni ia o poziție politică prea puternică în anumite probleme, însă ea a ignorat total sfaturile celor din jur.

Cei doi fii ai ei, William și Harry, erau adesea luați în aceste călătorii, arătându-le bucuria muncii caritabile. După ce Prințesa Diana a decedat, cei doi fii ai săi au continuat să contribuie la numeroasele organizații caritabile în care fusese implicată mama lor anterior.

Încălcarea protocolului

Înmormântarea Prințesei Diana a avut loc la Westminster Abbey. Din punct de vedere tehnic, protocolul nu oferea posibilitatea ca înmormântarea să aibă loc acolo. În mod normal, acest loc este rezervat membrilor Familiei Regale. La momentul morții sale, Diana divorțase de prințul Charles, motiv pentru care nu mai era membru al Familiei Regale. Dar Charles a decis să încalce aceste reguli pentru a o onora cu o înmormântare demnă de o prințesă. Pentru prima dată în istorie, steagul a fost arborat la jumătate de catarg la Palatul Buckingham.

Cu toate acestea, mulți cred că a fost vorba despre o acțiune prin care Familia Regală să câștige simpatia publicului, fără a fi vorba despre respectul pe care Charles îl oferea fostei soții și mamei copiilor săi. Publicul a iubit-o nespus de mult pe Prințesa Diana. Zvonurile care au circulat privind implicarea Familiei Regale în moartea ei ar fi creat o imagine și mai dură asupra monarhiei dacă Diana ar fi avut o înmormântare obișnuită.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola