Evenimentul Istoric > Articole online > Contralovitură de imagine: Micii prinți britanici îi scriu bunicii moarte, Diana
Articole online

Contralovitură de imagine: Micii prinți britanici îi scriu bunicii moarte, Diana

La o săptămână de la difuzarea interviului cu Meghan și Harry realizat de Oprah, familia regală britanică a declanșat ceea ce pare o operațiune de recucerire a opiniei publice.

Ducele și ducesa de Cambridge, William și Kate, au dat publicității o carte poștală scrisă de copiii lor, George, Charlotte și Louis, „bunicii Diana”, cu ocazia Zilei Mamei, informează BFM TV.

Ziua Mamei este sărbătorită în Marea Britanie în data de 14 martie.

Cartea poștală, postată de contul de Twitter oficial al lui William și Kate, conține câte un mic mesaj al fiecăruia dintre copii către bunica lor, răposata prințesă Diana.

Astfel, Charlotte îi transmite bunicii că „lui tati îi e dor de tine”, în timp ce George îi urează o „Zi a Mamei fericită” și adaugă „te iubesc și mă gândesc la tine”.

Prințul Louis, având numai 3 ani, pare să fi contribuit și el cu un desen.

„Pentru cei care trăiesc doliul, astăzi este o zi în mod special dificilă. În fiecare an, de Ziua Mamei, George, Charlotte și Louis fac cărți poștale pentru a-și aminti de bunica lor, Diana, pentru William. Indiferent care ar fi situația voastră, noi ne gândim la voi”, detaliază postarea de pe Twitter.

Deși Diana Spencer a decedat pe 31 august 1997, la Paris, amintirea aristocratei britanice ocupă în continuare un loc important în sânul familiei regale.

Cu ocazia interviului acordat lui Oprah Winfrey, prințul Harry a făcut referire la mama sa, moartă într-un accident rutier, în timp ce șoferul său voia să scape de echipele de paparazzi care o urmăreau, în timp ce se afla în mașină cu amantul său, Dodi Al Fayed.

„Cea mai mare îngrijorare a mea”, a mărturisit Harry, „este ca această poveste să nu se repete.”

În ultimele zile, mai mulți membri ai familiei regale britanice au avut reacții mai degrabă defensive față de scandalosul interviu. În privința acuzațiilor de rasism aduse de Meghan Markle, prințul William a declarat că familia regală „nu este rasistă”.

De partea sa, regina Elisabeta a II-a s-a declarat „întristată” să afle dificultățile prin care a trecut cuplul în ultimii ani.

Registration

Aici iti poti reseta parola