Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Interviul bombă dat de Prințesa Diana și reacția poliției britanice
Articole online

Interviul bombă dat de Prințesa Diana și reacția poliției britanice

În 1995, Prinţesa Diana acorda unui jurnalist de la BBC un interviu care a fost vizionat de aproape 23 de milioane de britanici și care a avut efectul unei veritabile bombe mediatice.

Prinţesa Diana, care a murit doi ani mai târziu într-un accident de automobil la Paris, afirma în faţa jurnalistului Martin Bashir că existau „trei persoane” în căsnicia ei – referire la relaţia pe care soţul ei, prinţul Charles, o întreţinea cu Camilla Parker Bowles.

Mai mult, recunoştea că avea ea însăşi o relaţie extraconjugală.

Charles şi Diana erau deja despărţiţi încă din 1992, dar au divorţat abia în 1996.

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, s-a căsătorit ulterior cu Camilla, în cadrul unei discrete ceremonii civile, în 2005.

Poliţia britanică a anunţat joi că nu va deschide o anchetă care să investigheze interviul şoc acordat în 1995 de Prinţesa Diana jurnalistului Martin Bashi de la BBC, acuzat că a falsificat anumite documente pentru a obţine acea convorbire filmată, informează Agerpres.

„În urma unei examinări detaliate şi ţinând cont de sfaturile pe care le-am primit, am stabilit că nu este oportun să deschidem o anchetă penală pentru acele acuzaţii”, a declarat Alex Murray, comandantul Poliţiei londoneze, într-un comunicat.

După 25 de ani de la acel interviu, fratele Prinţesei Diana, Charles Spencer, l-a acuzat pe jurnalistul Martin Bashi că a falsificat anumite documente pentru a obţine interviul.

El a spus că Martin Bashir i-a arătat extrase de cont – care s-au dovedit a fi false -, ce pretindeau că serviciile de securitate britanice plăteau două persoane angajate la curtea regală pentru a o spiona pe sora lui.

„Dacă nu aş fi văzut acele extrase, nu l-aş fi prezentat niciodată pe Bashir surorii mele”, scria Charles Spencer anul trecut într-o scrisoare adresată postului BBC, solicitând totodată scuze publice pentru acele metode „necinstite”.

BBC a anunţat în noiembrie 2020 că a cerut şi lansat o anchetă independentă pentru acel interviu, fapt salutat de prinţul William, fiul cel mare al fostului cuplu princiar Charles-Diana.

Poliţia londoneză a precizat că „în acest dosar, la fel în oricare altul, dacă noi dovezi importante vor fi descoperite, le vom examina”.

Registration

Aici iti poti reseta parola