Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Secretele murdare ale istoriei! Președintele francez a pipăit-o pe șefa guvernului danez în timpul discuțiilor despre Constituția UE
Articole online

Secretele murdare ale istoriei! Președintele francez a pipăit-o pe șefa guvernului danez în timpul discuțiilor despre Constituția UE

Fostul premier danez Helle Thorning-Schmidt mărturisește în memoriile sale că a fost victima unui comportament incalificabil din partea unui celebru președinte al Franței.
Incidentul a avut loc în 2002-2003 în timpul unei cine la Ambasada Franței la Copenhaga în timpul lucrărilor Convenției privind proiectul de Constituție europeană prezidat de fostul președinte francez.

A pipăit-o în timpul unei recepții la Ambasada Franței

Pe atunci, frumoasa daneză avea numai 36 de ani, iar președintele francez Valery Giscard d’Estaing 76. Venerabila vârstă nu l-a oprit, însă, să o pipăie pe blonda daneză.
Potrivit celor scrise de Helle Thorning-Schmidt în memoriile sale, fostul președinte francez „i-a prins coapsa” în timpul cine oficiale de la Ambasada Franței la Copenhaga în 2002-2003.
„S-a așezat lângă el și mi-a apucat coapsa pe sub masă. A fost complet nebunesc. M-am întrebat ce se întâmplă. Mi-am schimbat locul și s-a terminat”, a scris fosta lideră social-democrat în memoriile intitulat „ „Consideraţiile unei blonde” care a apărut recent în librării.

Valéry Giscard d’Estaing a mai fost acuzat de hărțuire sexuală

„Astăzi ar fi fost văzută ca hărțuire sexuală. Nu era cazul la acea vreme. Erau alte vremuri, dar am văzut acest gest ca foarte inadecvat și această situație m-a supărat foarte tare ”, a declarat Helle Thorning-Schmidt, acum în vârstă de 54 de ani, agenției daneze Ritzau. Prima femeie care a stat în fruntea unui guvern danez, între 2011 și 2015, nu este singura care îl acuză de astfel de fapte pe fostul președinte francez. Valéry Giscard d’Estaing, mort în decembrie 2020 la vârsta de 95 de ani.
În martie 2020, o jurnalistă de la televiziunea publică germană WDR pe nume Ann-Kathrin Stracke, în vârstă de 37 de ani, a depus o plângere împotriva fostului șef de stat francez, acuzându-l pe bătrânul libidinos că i-a pus în repetate rânduri mâna pe fese în timpul unui interviu care a avut loc în biroul său din Paris, scrie Le Figaro.

Registration

Aici iti poti reseta parola