Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Se vinde Constituția SUA
Articole online

Se vinde Constituția SUA

Un exemplar original rarisim al Constituţiei americane ratificate la 17 septembrie 1787 la Philadelphia va fi scos la licitaţie în curând la New York, a anunţat vineri casa de licitaţie Sotheby’s.

Sotheby’s expune până duminică o colecţie privată de documente constituţionale americane datând din perioada revoluţionară, 1776 -1789, între care faimoasă Chartă constituţională semnată la Philadelphia de „Părinţii fondatori” ai SUA, între care George Washington, Benjamin Franklin şi James Madison.

Potrivit lui Selby Kiffer, istoric expert în manuscrise şi cărţi vechi la Sotheby’s, este vorba de un „fantastic prim exemplar imprimat al Constituţiei SUA, probabil tipărit în seara zilei de 16 septembrie (1787)”.

11 exemplare

Documentul este „extrem de rar” pentru că nu au rămas decât „11 exemplare cunoscute” din cele 500 imprimate probabil, a explicat Kiffer cu ocazia celei de-a 234-a aniversări a Constituţiei americane, transmite Agerpres.

Sotheby’s a ales să expună această colecţie a istoriei constituţionale americane într-o perioada în care ţara cunoaşte o atmosferă politică tensionată şi polarizată.

În ajunul unei manifestaţii prevăzute să aibă loc sâmbătă la Washington, organizată de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump în sprijinul demonstranţilor arestaţi pentru participare la asaltul Congresului – soldat cu victime – în 6 ianuarie.

Registration

Aici iti poti reseta parola