Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Se schimbă istoria Americii. Analizele genetice infirmă teoriile arheologilor
Articole online

Se schimbă istoria Americii. Analizele genetice infirmă teoriile arheologilor

 

Analizele de laborator nu confirmă teoria arhelogilor

Uneltele folosite de vânătorii și culegătorii din Japonia care au creat cultura Jomon în perioada preistorică seamănă destul de bine cu cele găsite în străvechile așezări ale populațiilor amerindiene. Această asemănare i-a făcut pe mulți arheologi să presupună că primele populațiile care au colonizat America își au originea în Japonia.

Experții de la Universitatea din Nevada-Reno au ajuns, însă, la o cu totul altă concluzie după ce au studiat mii de dinți recoltați din necropolele de acum 15 000 de ani. Analiza statistică pe care au făcut-o specialiștii arată că există o înrudire foarte mică între cele două grupuri.
Mai mult, aceleași analize par să arate că amerindienii provin cel mai probabil din rândul populațiilor siberiene străvechi.

Amerindienii au migrat peste Marea Bering

Descoperirile oamenilor de știință specializați în studierea genomului uman par să validezwe o teorie recentă care susține că primii oameni care au ajuns în America au venit din Siberia traversând Marea Bering.

De acolo, primele popoare s-ar fi răspândit, ajungând până în cele mai îndepărtate colțuri ale Americii de Sud în decurs de aproximativ două mii de ani.

Când s-a produs migrația spre America?

În septembrie, arheologii au anunțat că au descoperit în New Mexico urme umane care datează de acum aproximativ 23.000 de ani.

Echipa de arheologi susține că aceste descoperiri reprezintă „dovezi definitive” ale faptului că primii oameni au ajuns în America de Nord înainte de Ultimul Maxim Glaciar, când ghețarii au tăiat probabil accesul între Siberia și America.

Cu toate acestea, nu este clar dacă primele populații sunt înrudite cu nativii americani din zilele noastre.

„Am descoperit că biologia umană pur și simplu nu se potrivește cu teoria arheologică”, explică autorul studiului, antropologul Richard Scott de la Universitatea din Nevada, Reno, care este expert în analiza dinților umani.
„Acești oameni, care au trăit în Japonia acum 15.000 de ani, sunt o sursă puțin probabilă pentru indigenii americani. Nici biologia scheletului, nici genetica nu indică o legătură între Japonia și America. Sursa cea mai probabilă a populației native americane pare a fi  Siberia”, scrie Daily Mail.

Registration

Aici iti poti reseta parola