Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Scheletul misterios descoperit în castelul Elisabetei a II-a
Articole online

Scheletul misterios descoperit în castelul Elisabetei a II-a

Oameni îngropați sub castel

„Speram să găsim rămășițele unei biserici medievale sau a unei biserici post-medievale care se afla pe locul respectiv înainte de a fi mutată”, a explicat Jonathan Barkley. Arheologii și voluntarii lucraseră aproximativ două ore când au ajuns să facă acea descoperire.

Se crede că rămășițele umane de la Castelul Hillsborough au aproximativ 1.000 de ani și sunt de sex feminin. Judecând după dinți, femeia avea probabil 20 sau 30 de ani când a murit. De asemenea, cercetătorii au spus că există posibilitatea să existe mai multe rămășițe umane în jurul acestui castel.

„Am găsit alte câteva bucăți de morminte, sugerând că există și altele, dar momentan excavăm un singur schelet”, a spus Rosanagh Fuller de la Historic Royal Palaces, care este o organizație caritabilă care se ocupă de Castelul Hillsborough și alte patru situri regale.

Proprietatea Casei Regale a Marii Britanii

Dacă estimările arheologilor sunt corecte, scheletul este anterior castelului însuși, care a fost construit de familia Hill în 1770. Înainte de acest castel, o biserică a fost dărâmată pentru a face loc construcției. Biserica, cunoscută acum sub numele de Sf. Malachy, a fost mutată și se află în centrul satului Hillsborough. Rămășițele sunt anterioare bisericii medievale pe care o căuta echipa de arheologie. „Vorbim despre perioada creștină timpurie, ceea ce este cu adevărat interesant”, a spus Fuller.

Castelul având o suprafață mare de teren în jurul său, există posibilitatea ca multe alte comori istorice să fie descoperite pe acea suprafață de teren. Proprietatea a rămas la familia Hill până în anii 1920, când al șaselea marchiz de Downshire a vândut-o guvernului britanic. De atunci, membrii familiei regale au stat în acest castel în timpul vizitelor în Irlanda de Nord. De asemenea, a servit ca o casă a secretarului de stat al Irlandei de Nord, iar acolo au avut loc numeroase negocieri pentru pace de-a lungul anilor.

Registration

Aici iti poti reseta parola