Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Satanismul, noua religie liberală a Americii? Alianța democraților cu Templul
Articole online

Satanismul, noua religie liberală a Americii? Alianța democraților cu Templul

Chiar dacă pe dolari scrie încă In God We Trust, cifele demonstrează că procentajul celor care se declară creștini scade accelerat. Astfel, dacă în 2009 77% dintre cei intervievați se declarau creștini, în 2019, numai 65% își declarau apartenența la credință. În aceeași perioadă, ateii și agnosticii au crescut de la 17% la 26%. Un rol cheie în acest proces este jucat de o forță la care puțini s-ar fi gândit: sataniștii .

Nici în instanță lucrurile nu merg deloc rău pentru adepții „religiei liberale” a Americii. Palmaresul lor înregistrează mai multe victorii decât înfrângeri în aproape fiecare stat federal, mai ales în ceea ce privește dreptul la avort, reprezentările iudeo-creștine în spațiile deschise și egalitatea de tratament în școală.
Printre cele mai notabile succese ale Templului Satanic putem nota marea mobilizări împotriva lui Trump, instalarea provizorie în 2018 a unui Baphomet lângă Cele Zece Porunci ale Capitoliului din Little Rock ( Oklahoma), introducerea așa-ziselor activități satanice after-school într-un număr tot mai mare de instituții și utilizarea conceptului de „ avort ritual ”, scrie Il Giornale.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola