Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Săbii rare de cavalerie romană găsite în timpul unui „miting” al detectorilor de metale
Articole online

Săbii rare de cavalerie romană găsite în timpul unui „miting” al detectorilor de metale

săbii

Săbii rare de cavalerie romană găsite în timpul unui „miting” al detectorilor de metale

Descoperirea a fost raportată lui Kurt Adams, ofițer de legătură cu descoperirile din cadrul Portable Antiquities Scheme (PAS), o organizație gestionată de British Museum care înregistrează descoperirile arheologice găsite de public.

Cele două săbii au fost identificate ca fiind spatha, un tip de sabie dreaptă și lungă folosită de cavaleria romană în anii 160 d.Hr., până la sfârșitul secolului al II-lea și până departe în secolul al III-lea d.Hr.

Profesorul Simon James de la Universitatea din Leicester a declarat:

„În ceea ce privește paralelele, nu mă pot gândi la descoperiri de mai mult de o sabie depusă în circumstanțe similare din Marea Britanie romană. Cea mai apropiată care îmi vine în minte a fost o pereche de săbii similare găsite în Canterbury – cu proprietarii lor, cu fața în jos într-o groapă din interiorul zidurilor orașului, în mod clar o înmormântare clandestină, aproape sigur o crimă dublă.”

Descoperirea a fost încredințată în grija Muzeului Corinium pentru a asigura conservarea lor, Historic England ajutând muzeul prin aranjarea unei analize cu raze X a săbiilor.

Cllr Paul Hodgkinson, a declarat:

„Ambele spade au fost descoperite în urma unei analize prin analiza cu raze X: „Această nouă descoperire arată ce istorie incredibil de profundă are Cotswolds. Oamenii se întrebau în mod curios: „Ce au făcut vreodată romanii pentru noi?”. Ei bine, tocmai ne-au oferit câteva exemple uimitoare de arme folosite acum aproape 2000 de ani, când Cirencester era al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie. Aceasta este cu adevărat o descoperire arheologică remarcabilă și abia aștept ca vizitatorii să le vadă expuse în anii următori.”

Registration

Aici iti poti reseta parola