Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > S-a culcat cu Troțki când soțul ei se zbătea să obțină azil politic pentru liderul sovietic fugit de Stalin
Articole online

S-a culcat cu Troțki când soțul ei se zbătea să obțină azil politic pentru liderul sovietic fugit de Stalin

A avut relații sexuale atât cu bărbați, cât și cu femei. Dintre femei, cea mai cunoscută a fost cântăreața și dansatoarea Josephine Baker.

După acest schimb de replici, Diego Rivera a devenit un oaspete permanent în casa părinților Fridei.

În calitate de artist debutant, Kahlo a comunicat îndeaproape cu marele pictor mexican Diego Rivera, i-a cerut adesea sfatul și, mai ales, l-a întrebat dacă ar putea să înceapă o carieră de pictor.

Diego a recunoscut imediat talentul ei nativ, încurajând-o să continue.Concomitent, au început să aibă și relații intime.

Cu toată opoziția părinților, datorată se pare, reputației proaste a pictorului, dar și diferenței de vârstă de 21 de ani dintre ei, cei doi s-au căsătorit totuși în 1929. Ea avea 22 de ani, el, 43. Căsătoria lor nu a fost scutită de probleme.

Frida Kahlo a murit în 13 iulie 1954, la o săptămână după ce împlinise 47 de ani, și a fost arsă la crematoriu, conform uneia din ultimele sale dorințe.

Cu câteva zile înainte să se stingă din viață, notase în jurnal: „Sper ca plecarea să fie veselă, și să nu mă întorc niciodată. Frida”.

Cauza oficială a decesului a fost o embolie pulmonară, deși s-a suspectat că ar fi murit în urma unei supradoze, mai mult sau mai puțin accidentală, chestiune care n-a fost lămurită niciodată, deoarece nu i s-a mai făcut autopsie.

În ultimii ani, starea ei se agravase considerabil, cu un an înainte i se amputase piciorul drept de la genunchi datorită unei gangrene. De asemenea, avusese un acces de bronhopneumonie, care o slăbise considerabil.

Muzeul

Cu excepția lucrării achiziționate în 1939 de Muzeul Luvru, opera Fridei Kahlo a rămas cvasi-necunoscută timp de două decenii după moartea acesteia. Lumea își amintea mai mult de ea doar în calitate de soție a marelui pictor Diego Rivera.

Casa Azul (Casa albastră) din Coyoacán, Mexico City, este casa familiei Kahlo, în care Frida a copilărit, locuind apoi până la sfârșitul vieții.

Casa a fost construită în 1907 de către tatăl Fridei, Guillermo Kahlo. Casa a fost donată de Diego Rivera înainte ca acesta să moară, fiind acum muzeu, ce adăpostește multe din picturile Fridei, manuscrise și diverse lucruri personale.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola