Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > S-a culcat cu Troțki când soțul ei se zbătea să obțină azil politic pentru liderul sovietic fugit de Stalin
Articole online

S-a culcat cu Troțki când soțul ei se zbătea să obțină azil politic pentru liderul sovietic fugit de Stalin

Frida Kahlo, căci despre ea vorbim, nu a fost o bisexuală dedicată, relațiile sale cu alte femei au fost mai degrabă experiețe sexuale episodice, decât relații stabile.

Dacă relațiilor sexuale ale soției sale cu femei nu le dădea importanță, cele cu bărbați îl înfuriau la culme pe marele pictor Diego Rivera.

Frida a avut aventuri cu numeroși bărbați, cei mai cunoscuți fiind sculptorul Isamu Noguchi și comunistul Leon Troțky (Lev Davidovich Bronshtein).

De cealaltă parte, Frida s-a înfuriat când a aflat că Diego avusese o aventură cu sora sa mai mică, Cristina. Cei doi au divorțat în noiembrie 1939, pentru a se recăsători în decembrie, anul următor.

Cu toate acestea, neînțelegerile au continuat. Dormeau în camere separate, uneori alăturate.

De la Troțki la Stalin

Atât Frida Kahlo, cât și Diego Rivera erau comuniști înfocați. Cei doi s-au împrietenit cu Leon Trotsky spre sfârșitul anilor ’30. Acesta fugise din Uniunea Sovietică, în urma conflictului de putere cu Iosif Visarionovici Stalin, fiind expulzat și condamnat la moarte.

Frida și Diego

Inițial a fugit în Norvegia, după mai multe peregrinări ajungând în Mexic. Inițial, în 1937, Trotsky a locuit acasă la Rivera, apoi s-a mutat în casa Fridei, cu care a avut o aventură, în timp ce Rivera se zbătea să obțină pentru el azil politic din partea guvernului mexican.

Ulterior, Troțky, împreună cu soția, s-au mutat în altă casă, unde a și fost asasinat, în 1940.

În 1939, atât Kahlo, cât și Rivera, au renunțat la troțkism, devenind adepți entuziaști ai lui Stalin.

Îi plăcea să mintă că s-a născut odată cu Revoluția Mexicană

Frida Kahlo s-a născut în 6 iulie 1907, în casa părinților săi, cunoscută drept Casa Azul, azi Muzeul Frida Kahlo, în Coyoacán. În acea vreme, Coyoacán era un mic orășel, în apropiere de Mexico City.

A afirmat mereu că s-a născut în 7 iulie 1910, deși certificatul de naștere atestă că s-a născut în 6 iulie 1907.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola