Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > S-a culcat cu Troțki când soțul ei se zbătea să obțină azil politic pentru liderul sovietic fugit de Stalin
Articole online

S-a culcat cu Troțki când soțul ei se zbătea să obțină azil politic pentru liderul sovietic fugit de Stalin

A avut relații sexuale atât cu bărbați, cât și cu femei. Dintre femei, cea mai cunoscută a fost cântăreața și dansatoarea Josephine Baker.

Prin aceasta ea voia ca data sa de naștere să coincidă cu data de începere a Revoluției Mexicane, astfel încât viața ei să fi început odată cu nașterea Mexicului modern.

Frida s-a îmbolnăvit de poliomielită pe când avea șase ani, în urma căreia, piciorul său drept a devenit mai subțire decât cel stâng. Mai târziu, va ascunde acest defect, îmbrăcând rochii lungi, viu colorate.

Cu toate acestea, a practicat multe sporturi, printre care și boxul.

În 1922, Frida Kahlo s-a înscris la Escuela Nacional Preparatoria, una din cele mai bune școli din capitală, una din cele 35 de eleve. Aici, a intrat într-un grup de băieți și fete, îndrăgostindu-se de băiatul cu cea mai puternică personalitate, un anume Alejandro Gómez Arias.

Din această perioadă, artista își amintește de violentele lupte de stradă, din timpul revoluției ce continua cu violență.

Accidentul

În 17 septembrie 1925, Frida se găsea într-un autobuz, când acesta s-a ciocnit violent cu un troleibuz.

A suferit un accident grav, cu numeroase fracturi, o fractură de coloană, una de claviculă, fracturi ale coastelor, fractură de bazin, 11 fracturi ale piciorului, piciorul drept și umărul dislocat.

A fost necesară montarea unei armături metalice, care a perforat uterul și abdomenul.

După accident, Frida Kahlo a abandonat studiile de medicină pentru a se dedica picturii.

Pictase și mai înainte, în timp ce era imobilizată în spital pentru a-și ocupa timpul. În cele trei luni de după accident, autoportretele predomină în pictura sa.

Lucrările sale din această perioadă sugerează durerile atroce pe care le suporta. Kahlo a realizat cel puțin 140 de lucrări de pictură, împreună cu alte zeci de desene și studii.

Din cele 140 de lucrări de pictură, 55 sunt autoportrete, care adesea încorporează o simbolistică complexă, legată adesea de suferințele sale fizice, dar și de mitologia mexicană.

„Cele două Frida”

Avea să mărturisească la un moment dat: „Nu pictez niciodată vise. Pictez propria mea realitate”.

„Ai talent”

Pictorul Diego Rivera a avut o influență considerabilă asupra stilului ei de a picta. De altfel, Frida l-a admirat din totdeauna pe Diego Rivera. Prima dată s-a apropiat de el în 1925 la Ministerul Educației Publice, unde lucra la o frescă murală.

I-a arătat pictorului patru din lucrările sale, întrebându-l dacă are cumva talent. Pictorul, impresionat, i-ar fi spus: „Ai talent”.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola