Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia oferă bonusuri pentru soldații care pot distruge tancurile furnizate de NATO, potrivit unui raport
Articole online

Rusia oferă bonusuri pentru soldații care pot distruge tancurile furnizate de NATO, potrivit unui raport

tancuri

Rusia oferă bonusuri pentru soldații care pot distruge tancurile furnizate de NATO, potrivit unui raport

Documentele, care au fost etichetate ca fiind strict secrete, potrivit Times, afirmă că imaginile video cu tancurile străine distruse vor fi apoi folosite pentru a spori încrederea soldaților ruși și a șubrezi moralul Ucrainei și al Occidentului, potrivit Insider

„Vor fi oferite stimulente financiare pentru capturarea și distrugerea tancurilor străine, iar videoclipurile cu tancurile distruse vor fi distribuite pe scară largă pentru a reduce încrederea Ucrainei și a Occidentului și pentru a reasigura trupele rusești de capacitatea lor de a depăși acest nou armament”, se arată în document, potrivit Times.

Documentul face parte dintr-un fond mai mare de informații care au fost scurse pe rețelele de socializare în ultimele zile – unele dintre acestea vizând activitățile militare ale Rusiei și Ucrainei, a relatat Times.

Experții au remarcat, totuși, că unele dintre documente ar fi putut fi modificate în scopuri propagandistice

Unele dintre documentele scurse au arătat, de asemenea, că Ucraina și-ar putea epuiza apărarea antiaeriană până în luna mai, ceea ce ar încuraja Rusia să utilizeze avioane de bombardament împotriva forțelor ucrainene.

Strategia Rusiei de acordare a bonusurilor nu reflectă doar scăderea moralului trupelor în mijlocul unui război costisitor, ci și lupta țării de a răspunde eficient la forța de tancuri a Ucrainei, în ciuda faptului că dispune de un număr mai mare de vehicule blindate.

Potrivit Institutului Internațional pentru Studii Strategice și Oryx, o platformă de analiză a informațiilor din surse deschise, Rusia a pierdut aproape jumătate din rezervele sale de tancuri, adică peste 1.500 de tancuri, de la începutul războiului, în februarie anul trecut, însă aceste informații nu pot fi pe deplin verificate și confirmate oficial.

SUA, Marea Britanie, Germania și Polonia au fost de acord să trimită tancuri în Ucraina, însă numărul acestora este mult mai mic față de cererile repetate ale Kievului.

Registration

Aici iti poti reseta parola