Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia folosește o rachetă hipersonică din perioada sovietică care nu poate fi doborâtă de Forțele Aeriene ale Ucrainei
Articole online

Rusia folosește o rachetă hipersonică din perioada sovietică care nu poate fi doborâtă de Forțele Aeriene ale Ucrainei

rachete

Rusia folosește o rachetă hipersonică din perioada sovietică care nu poate fi doborâtă de Forțele Aeriene ale Ucrainei

Clădirea a fost lovită de o rachetă rusă Kh-22, o rachetă anti-navă din epoca sovietică, pe care Ucraina a descris-o ca fiind „ucigașă de portavioane”, potrivit Insider.

Confirmând bilanțul morților pe Telegram, Mykola Lukașuk, șeful consiliului regional din Dnipro, a declarat: „Ardeți în iad, criminali ruși”.

„Această rachetă cu un focos de 950 kg, numită „ucigaș de portavioane”, este concepută pentru a distruge grupuri de portavioane pe mare. Ea poate fi echipată cu un element nuclear. Iar o astfel de rachetă a fost folosită pentru a lovi un oraș dens populat. Nu există nicio explicație sau justificare pentru acest act terorist”, a declarat Iuriy Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Ukrinform.

Kh-22

Racheta rusească pe care Ucraina nu o poate opri

Armata ucraineană nu dispune în prezent de armamentul avansat necesar pentru a doborî rachetele cu rază lungă de acțiune Kh-22 lansate de Rusia, a declarat Mykola Oleshchuk, comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Acesta a declarat:

„De la începutul agresiunii militare rusești asupra Ucrainei, au fost lansate peste 210 rachete de acest tip. Niciuna dintre ele nu este doborâtă de echipamentele de apărare aeriană”.

În postarea sa de pe Facebook, Oleshchuk a afirmat că doar sistemele occidentale de rachete antiaeriene, precum Patriot PAC-3, sunt capabile să doboare rachetele supersonice Kh-22.

S-a raportat că SUA au fost de acord să furnizeze o singură baterie Patriot Ucrainei. Până la 100 de soldați ucraineni urmează să parcurgă un curs de instruire cu privire la sistemele de rachete la Fort Sill din Oklahoma, începând de săptămâna viitoare, a relatat BBC.

Atacul asupra blocului de apartamente vine în cadrul unor noi valuri de violențe rusești din ultima săptămână, care a vizat civili și infrastructura energetică.

Loviturile rusești au afectat infrastructura critică din întreaga țară, ministrul ucrainean al energiei avertizând că vor urma zile „dificile”, cu deteriorarea energiei electrice, a apei curente și a surselor de încălzire.

O mare parte din luptele din ultimele zile s-au concentrat în Soledar, unde trupele rusești au afirmat că au capturat orașul.

Registration

Aici iti poti reseta parola