Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia a tras peste 120 de rachete pe teritoriul Ucrainei în cel mai mare val de atacuri din ultimele luni, potrivit unui oficial
Articole online

Rusia a tras peste 120 de rachete pe teritoriul Ucrainei în cel mai mare val de atacuri din ultimele luni, potrivit unui oficial

rachete

Rusia a tras peste 120 de rachete pe teritoriul Ucrainei în cel mai mare val de atacuri din ultimele luni, potrivit unui oficial

Forțele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a atacat mai multe orașe din „diverse direcții cu rachete de croazieră aeriene și maritime”, a relatat BBC.

Mykhailo Podolyak, consilierul prezidențial al Ucrainei, a scris pe Twitter că rachetele au fost lansate „pentru a distruge infrastructura critică și a ucide în masă civili”.

Nu au fost raportate decese până la momentul redactării acestui articol. Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a declarat că cel puțin trei persoane – inclusiv o fată de 14 ani – au fost transportate la spital după ce exploziile au lovit capitala.

Alături de Kiev, au fost raportate explozii și în orașele Harkov, Odesa, Lviv și Zhytomyr, a precizat BBC.

Cea mai mare parte a orașului Lviv, situat în vestul țării, a rămas, de asemenea, fără curent electric, iar cetățenii au fost avertizați de întreruperi ale apei, a declarat primarul Andrii Sadovyi.

„Nouăzeci la sută din oraș este fără electricitate. Așteptăm mai multe informații de la inginerii de energie electrică. Tramvaiele și troleibuzele nu circulă în oraș. Este posibil să existe întreruperi în alimentarea cu apă. Trecem la generatoare diesel la instalațiile de infrastructură critică”, a declarat Sadovyi pe Telegram.

După lovituri, Klitschko a avertizat și el locuitorii Kievului cu privire la posibile întreruperi de curent și apă.

Kherson, un oraș care a fost eliberat de Ucraina luna trecută după luni de ocupație rusă, a fost, de asemenea, supus unor bombardamente intense în această săptămână, soldate cu cel puțin 10 morți.

Oficialii ucraineni oferă acum bani și mijloace de transport pentru ca localnicii rămași să plece.

Luna trecută, forțele ucrainene au recâștigat controlul asupra regiunii sudice, unde a fost instalat un guvern de substituție, iar Rusia a încercat să anexeze oficial zona după organizarea unor referendumuri.

Registration

Aici iti poti reseta parola