Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia a strâns o sumă record de 13,6 miliarde de dolari într-o singură zi, în timp ce costul războiului lui Vladimir Putin cu Ucraina continuă să crească
Articole online

Rusia a strâns o sumă record de 13,6 miliarde de dolari într-o singură zi, în timp ce costul războiului lui Vladimir Putin cu Ucraina continuă să crească

Vladimir Putin

Rusia a strâns o sumă record de 13,6 miliarde de dolari într-o singură zi, în timp ce costul războiului lui Vladimir Putin cu Ucraina continuă să crească

Raportul său de informații a mai spus că, cheltuielile declarate ale Rusiei pentru „apărarea națională” în 2023 sunt estimate la aproximativ 5.000 de miliarde de ruble (84 de miliarde de dolari), adică cu peste 40% mai mult decât se preconiza.

Raportul MoD a indicat, de asemenea, că Ministerul de Finanțe al Rusiei „percepe condițiile actuale ca fiind relativ favorabile, dar anticipează un mediu fiscal din ce în ce mai incert în cursul anului viitor”.

În luna iunie, Trezoreria SUA a blocat investitorii americani să cumpere datorie rusă atât guvernamentală, cât și corporativă, de pe piețele secundare și cele primare, a relatat The Wall Street Journal.

Adevăratul cost al invaziei Rusiei în Ucraina rămâne neclar. Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică estimează că, până la sfârșitul anului 2023, conflictul va costa economia globală 2.800 de miliarde de dolari în pierdere de producție.

Școala de Economie din Kiev a estimat în august că pagubele aduse economiei ucrainene de distrugerea clădirilor și infrastructurii se ridică la 113 miliarde de dolari. Guvernul a estimat în vară că are nevoie de 5 miliarde de dolari pe lună pentru a menține serviciile esențiale și de aproximativ 750 de miliarde de dolari pentru reconstrucție.

Sancțiunile economice impuse Rusiei ca urmare a invaziei vor fi probabil resimțite de cetățenii ruși timp de zeci de ani, relata CNBC în martie.

Registration

Aici iti poti reseta parola