Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia a lovit orașul natal al lui Zelenski cu o ploaie de rachete
Articole online

Rusia a lovit orașul natal al lui Zelenski cu o ploaie de rachete

Zelenski

Oficialii ucraineni au declarat că atacurile au fost o „răzbunare” pentru marile victorii obținute de Ucraina pe câmpul de luptă

Oficialii ucraineni au catalogat atacul drept o „răzbunare” pentru contraofensiva punitivă și de succes a Ucrainei.

„Kryvyi Rih. Teroriști ruși în uniformă au atacat orașul ca răzbunare pentru victoriile forțelor ucrainene în regiunea Harkov”, a scris pe Twitter Andriy Yermak, un oficial de rang înalt din administrația lui Zelenski. „Nu vă va ajuta. Iar [Ucraina] știe cum să dea înapoi”.

Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, a scris pe Twitter că cele opt lovituri de rachete au fost îndreptate împotriva unei structuri hidraulice locale, care a provocat creșterea nivelului apei unui râu din apropiere. Postarea sa a inclus, de asemenea, o înregistrare video cu ceea ce părea a fi o structură care este spălată în josul unui râu.

„Rusia dorește în mod evident să provoace o situație de criză”, a scris Gerashchenko, citând comentariul unui oficial al administrației Zelenski. Acel oficial a mai spus că nu au existat victime civile, au relatat CNN și Reuters.

Zelenski s-a născut în Kryvyi Rih – cel mai mare oraș din centrul Ucrainei – în 1978 și a crescut acolo

Cu toate acestea, nu a fost imediat clar dacă Rusia a vizat orașul în mod special pentru că este locul de unde este președintele.

Lovitura de miercuri are loc în timp ce forțele ucrainene desfășoară o contraofensivă în regiunea Harkov din nord-estul țării.

Avansul rapid a făcut ca forțele rusești să se retragă de pe poziții, lăsând în urmă, se pare, armele în timp ce fugeau. Ucraina a recucerit mii de kilometri pătrați de teritoriu care se aflau anterior sub ocupația trupelor președintelui rus Vladimir Putin.

Mai devreme, miercuri, Zelenski a vizitat orașul Izium, recent eliberat, pentru o ceremonie de ridicare a drapelului – marcând o altă vizită a liderului ucrainean pe linia frontului.

„Steagul nostru galben-albastru este deja arborat în Izium, care a fost eliberat. Și așa va fi în fiecare oraș și sat ucrainean”, a declarat Zelenski într-o postare pe Telegram. „Ne mișcăm într-o singură direcție – înainte și spre victorie”.

Registration

Aici iti poti reseta parola