Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ron DeSantis și-a lansat candidatura prezidențială alături de Elon Musk
Articole online

Ron DeSantis și-a lansat candidatura prezidențială alături de Elon Musk

DeSantis

Ron DeSantis și-a lansat candidatura prezidențială alături de Elon Musk

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale în timpul unei discuții cu directorul executiv al Twitter, Elon Musk, au declarat anterior pentru NBC News trei surse familiare cu aceste planuri.

Musk și DeSantis au găzduit un eveniment pe Twitter Spaces, platforma site-ului pentru discuții audio, miercuri la ora 18.00 ET. Discuția a fost moderată de David Sacks, un antreprenor în domeniul tehnologiei care este un confident al lui Musk și un susținător al lui DeSantis.

În aceeași seară, campania a lansat un videoclip de promovare, iar DeSantis va începe să viziteze mai multe state timpurii după Memorial Day.

Relația ar putea fi un impuls semnificativ pentru DeSantis, oferindu-i o introducere și credibilitate în rândul susținătorilor lui Musk – inclusiv a celor 140 de milioane de urmăritori ai acestuia pe Twitter. Dar s-ar putea dovedi o povară în cazul în care DeSantis va fi distras de numeroasele comentarii controversate ale magnatului.

O stea în ascensiune a Partidului Republican

Lansarea îl va lega strâns pe magnatul miliardar din domeniul tehnologiei de una dintre stelele în ascensiune ale Partidului Republican.

Musk a fost un admirator al lui DeSantis, care, de asemenea, critică în mod regulat presa corporatistă. Anul trecut, Musk a declarat că l-ar susține pe guvernator dacă acesta ar candida la președinție.

Echipa lui DeSantis poartă discuții cu Musk cel puțin de câteva săptămâni, potrivit unei surse familiare cu discuțiile. În aceste conversații, a spus sursa, Musk a indicat că nu crede că fostul președinte Donald Trump poate recâștiga Casa Albă.

„Este interesat de viitor și este interesat să câștige din nou”, a spus persoana respectivă.

În timpul consiliului 2023 CEO Summit al Wall Street Journal de marți, Musk a confirmat participarea sa la anunțul lui DeSantis, dar a spus că nu avea de gând să îl susțină în mod oficial pe DeSantis la acel moment.

„Cred că este destul de revoluționar faptul că există un anunț major de acest tip pe rețelele de socializare”, a spus el, adăugând că „nu avea de gând să susțină încă un anumit candidat” la președinție.

Cu toate acestea, o sursă a declarat că, în cadrul echipei lui DeSantis, participarea lui Musk este văzută ca un semn clar de susținere pentru guvernator.

NBC News nu a primit un răspuns pentru comentarii din partea lui Elon Musk, Sacks sau a campaniei lui DeSantis pentru acest articol.

Chiar dacă Musk nu îl susține pe DeSantis, alinierea la anunțul său prezidențial îl plasează pe el și compania sa mai direct în alegerile prezidențiale decât orice altă companie de până acum. Twitter, Facebook și alții au lansat hub-uri electorale și eforturi de înregistrare a alegătorilor, dar au ținut candidații la distanță.

Cineva de talia lui Musk care participă la lansarea prezidențială a lui DeSantis afectează credibilitatea și puterea lui Trump

Relația lui DeSantis cu Musk datează de la începutul anului 2021, când cei doi s-au întâlnit la o cină în Austin, Texas, cu aproximativ 15 persoane, inclusiv investitori în tehnologie, dezvoltatori și oficiali din industria de sănătate, potrivit unui agent de strângere de fonduri al GOP care a participat la întâlnire.

Cei doi au o relație și prin intermediul lui Sacks, un important donator republican care l-a susținut în mod deschis pe DeSantis și care este considerat a face parte din cercul intim al lui Musk în ceea ce privește deciziile referitoare la Twitter.

Musk și-a creat un public intens după ce a cumpărat Twitter cu promisiunea de a reda „libertatea de exprimare” după ani de zile de plângeri din partea dreptei că site-ul a încercat să cenzureze conservatorii. Printre primii săi pași s-a numărat restabilirea conturilor unor utilizatori anteriori de extremă-dreapta de pe Twitter, care fuseseră suspendate pentru răspândirea de dezinformări. Fostul prezentator Fox News Tucker Carlson, care rămâne una dintre cele mai populare figuri din mass-media conservatoare chiar și după ce a fost concediat de Fox News, lansează o nouă emisiune pe Twitter.

Acest lucru pare să fie o parte din ceea ce face ca parteneriatul cu Musk să fie atractiv pentru DeSantis. Una dintre sursele familiarizate cu planurile a declarat pentru NBC News că asistenții lui DeSantis au urmărit cum Twitter a devenit un spațiu din ce în ce mai prietenos pentru vedetele conservatoare sub conducerea lui Musk, permițându-le să vorbească direct cu publicul lor conservator și să ocolească presa tradițională – ceva ce a fost odată superputerea lui Trump.

Trump a fost interzis de pe Twitter după insurecția din 6 ianuarie 2021 a susținătorilor săi de la Capitoliu și încă nu a revenit pe site chiar și după ce Musk l-a reintrodus toamna trecută.

„Mă aștept ca în campanie să se zugrăvească o viziune pozitivă pentru țară, iar întreaga lansare să evidențieze viitorul vs. trecutul, succesul vs. eșecul, victoria vs. înfrângerea și acțiunea vs. vorbăria. Acesta este cadrul cursei”, a declarat o sursă familiarizată cu planul.

„Anunțul pe Twitter este perfect pentru Ron DeSantis”, a declarat un consilier al lui Trump pentru NBC News într-un mesaj text. „În acest fel nu trebuie să interacționeze cu oamenii, iar presa nu îi poate pune întrebări”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola