Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Roman Abramovici a transferat copiilor săi iahturi și avioane private în valoare de 4 miliarde de dolari chiar înainte de invazia din Ucraina, potrivit unui raport
Articole online

Roman Abramovici a transferat copiilor săi iahturi și avioane private în valoare de 4 miliarde de dolari chiar înainte de invazia din Ucraina, potrivit unui raport

Abramovici

Roman Abramovici a transferat copiilor săi iahturi și avioane private în valoare de 4 miliarde de dolari chiar înainte de invazia din Ucraina, potrivit unui raport

Bunurile lui Roman Abramovici, printre care se numără proprietăți de lux, superiahturi, elicoptere și avioane private, au fost transferate copiilor săi cu câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, potrivit The Guardian.

Bunuri în valoare de peste 4 miliarde de dolari au fost transferate celor șapte copii ai săi cu doar trei săptămâni înainte de începerea războiului, se arată în raport. Asociatul de lungă durată al președintelui rus Vladimir Putin a fost sancționat de Marea Britanie și Uniunea Europeană în luna martie.

Interesul beneficiar al copiilor săi în activele trustului – inclusiv superyachtul Eclipse în valoare de 700 de milioane de dolari și acțiuni la companii rusești – a crescut de la 51% la 100%, potrivit raportului.

Pe lângă cele șase iahturi ale sale în valoare de peste 1 miliard de dolari, s-a dezvăluit că Abramovici deține cel puțin alte 10 iahturi și nave prin intermediul unor companii offshore, a relatat Forbes, citând dosare pe care le-a obținut alături de Organized Crime and Corruption Reporting Project.

Amestecul de bunuri a fost detaliat în fișiere piratate de la compania cipriotă MeritServus, care a gestionat finanțele fostului proprietar al Chelsea FC timp de două decenii, conform rapoartelor.

Demetris Ioannides, președintele MeritSevus, nu a răspuns la solicitările de comentarii ale The Guardian, dar a declarat:

„Responsabilitatea primordială a unui administrator este de a proteja activele unui trust”.

Companiile controlate de trusturile lui Abramovici aveau active în valoare de 2,5 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021, conform rapoartelor.

Averea netă a oligarhului a crescut cu 72 de milioane de dolari în ultimul an, potrivit Bloomberg’s Billionaires Index, la peste 7 miliarde de dolari.

Se pare că Abramovici și-a reorganizat alte active cu doar câteva săptămâni înainte de invazia din Ucraina. El a transferat în februarie proprietatea a două avioane private în valoare de 400 de milioane de dolari către copiii săi prin intermediul a două trusturi care controlează o rețea de companii fantomă, a afirmat un agent FBI în iunie.

Abramovici a încercat, de asemenea, să vândă o proprietate cu 15 zile înainte de invazie, dar a fost oprit de autoritățile portugheze, care au înghețat bunul. La trei luni după ce a fost lovit de sancțiuni, miliardarul a vândut clubul de fotbal Chelsea pentru 5,3 miliarde de dolari, după ce a deținut clubul timp de 19 ani.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola