Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Roma Antică într-un nou model digital! Colaborare internațională de peste 27 de ani
Articole online

Roma Antică într-un nou model digital! Colaborare internațională de peste 27 de ani

Roma Antică

Roma Antică rămâne fără secrete! Publicat de Flyover Zone, modelul este o reconstrucție a întregului oraș al Romei antice pentru studii academice și turism virtual. Rome Reborn oferă o perspectivă „de sus” a modelului digital complet, permițându-le utilizatorilor să planeze deasupra reperelor istorice în timp ce ascultă narațiuni de specialitate despre 43 de monumente, temple, structuri și locații.

Aplicația mobilă îți prezintă cu exactitate viața din Roma antică

Proiectul a fost unul extrem de complet, care s-a întins pe o perioadă de peste 27 de ani. Dr. Frischer a declarat:

„Rome Reborn 4.0 este punctul culminant a peste douăzeci și șapte de ani de colaborare internațională în ceea ce privește utilizarea instrumentelor digitale pentru a cerceta istoria culturală și a o aduce la viață”, potrivit Heritage Daily

Potrivit liderilor de proiect, turul virtual poate fi folosit de profesori pe Yorescape, o aplicație mobilă și web care îi duce pe elevii lor în excursii virtuale, sau de călătorii în fotoliu pentru a explora siturile de patrimoniu din vechea capitală a Imperiului Roman.

Roma Antică

Roma Renaște 4.0 reprezintă cea mai recentă iterație a unui model urban pe care Dr. Frischer îl conduce din 1996

Rome Reborn a fost un proiect de colaborare la nivel global încă de la începuturile sale, unind specialiști în arheologie romană, grafică pe calculator și design de realitate virtuală. Printre versiunile anterioare ale proiectului se numără 1.0 (2007), 2.0 (2008) și 3.0 (2018). Proiecțiile video ale acestor versiuni anterioare au fost vizionate de milioane de oameni din întreaga lume.

La fel ca versiunile sale anterioare, Rome Reborn 4.0 prezintă orașul așa cum ar fi putut să apară la apogeul său în anul 320 d.Hr., chiar înainte de mutarea capitalei la Constantinopol.

Potrivit Flyover Zone, „Această reconstrucție a peisajului urban al Romei antice respectă acuratețea științifică bazată pe dovezile istorice disponibile, dar fragmentare. Pe măsură ce apar noi descoperiri și interpretări ale acestor dovezi, echipa Flyover Zone actualizează în permanență Rome Reborn pentru a se asigura că rămâne o vizualizare fiabilă și cuprinzătoare a orașului.”

Flight Over Ancient Rome – https://www.flyoverzone.com

Registration

Aici iti poti reseta parola