Evenimentul Istoric > Articole online > Rolul Mișcării pentru Puritate Masculină în apariția pâinii Graham și a fulgilor de porumb
Articole online

Rolul Mișcării pentru Puritate Masculină în apariția pâinii Graham și a fulgilor de porumb

În ordine de mai sus, ei au publicat broșurile „Prelegerile despre castitate pentru tineri”, „Sfaturile pentru tineri” și „Ghidul bărbaților tineri”.

Erau vremurile când tinerii își părăseau fermele mergând în orașe pentru a lucra în fabrici.

Controlul exercitat de părinți asupra fiilor scădea , iar lecțiile de disciplină, bărbăție și moralitate nu-și mai făceau efectul.

Tinerii necalificați veniți de la țară semănau cu gloate urbane, depravate și amenințătoare.

Ținta erau burlacii

Prietenii din cadrul Mișcării pentru Puritate Masculină din America îi bănuiau că se masturbează, așa că au inițiat singura campanie concertată pro-castitate pentru burlaci.

Simultan se desfășura o mișcare ce viza femeile, cărora li se predica puritatea, pietatea, atașamentul față de familie, maternitatea fiind singurul scop acceptabil al actului sexual, desigur după căsătorie.

Aceste femei pure meritau bărbați puri, pe care reformatorii se străduiau să-i creeze.

Propagandiștii Mișcării pentru Puritate Masculină din America îndemnau la moderație, vegetarinism, reformă morală și castitate înainte căsătoriei.

Alcoolul și mâncărurile grele, condimentate excesiv, produceau o stimulare și duceau la erotism, iar erotismul corupea, provoca boli mentale, afecțiuni fizice și degradarea întregii societăți.

Pe acest fond, Graham s-a gândit că nu ar fi rău să deschidă o afacere.

Mesajul lui transmitea frica de boli și nebunie și recomanda un regim alimentar lipsit de de gust – „regimul ce vindeca de sexualitate” – constând din legume necondimentate, pâine și biscuiți hrănitori, dar fără gust, biscuiți crocanți marca Graham, obișnuți, din noua făină a lui Graham.

Cerealele doctorului Kellog

Au apărut și cerealele pentru micul dejun ale doctorului John Harvey Kellog, fulgii de porumb de azi, recomandate ca un supliment sănătos pentru înfrânarea erotismului.

Cruciada Mișcării pentru Puritate Masculină din America a ajuns la punctul culminant la sfârșitul Războiului Civil.

Mișcarea pentru Puritate Masculină din America și Mișcarea pentru Puritate Morală asociată acesteia, ce includea și femei, au introdus în concepția societății americane o ideologie ce se manifestă și azi.

Un secol și jumătate mai târziu, ecourile mesajele lor răsunau în planurile de acțiune ale organizațiilor Majoritatea Morală, Promisiunea Păstrată și Iubirea Adevărată Așteaptă.

Registration

Aici iti poti reseta parola