Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Republicanii se ceartă pe ajutorul oferit de SUA în Ucraina: Nu există o responsabilitate finală pentru a controla risipa și frauda!
Articole online

Republicanii se ceartă pe ajutorul oferit de SUA în Ucraina: Nu există o responsabilitate finală pentru a controla risipa și frauda!

zelenski

Republicanii se ceartă pe ajutorul oferit de SUA în Ucraina: Nu există o responsabilitate finală pentru a controla risipa și frauda!

Senatorul republican Josh Hawley din Missouri a propus o versiune a „Legii sale privind un inspector general special pentru asistență în Ucraina” ca amendament la un proiect de lege care ar fi abrogat autorizațiile din 1991 și 2002 pentru utilizarea forței militare (AUMF) în Irak, potrivit Insider

Dar, deși Hawley a reușit să convingă puțin peste 20 de colegi republicani – predominant conservatori care sunt, de asemenea, reticenți față de sprijinul SUA pentru Ucraina în general -, republicanii mai degrabă orientați spre establishment au votat împotriva proiectului de lege, împreună cu aproape toți democrații.

Senatorii. Jon Tester din Montana și Jon Ossoff din Georgia au fost singurii democrați care au susținut măsura, alături de senatorul independent Kyrsten Sinema din Arizona.

Mulți republicani au susținut că instalarea unui nou inspector general ar fi fost „duplicitară”, exprimându-și în general încrederea în actuala supraveghere efectuată de administrația Biden.

„Avem deja o operațiune foarte extinsă de supraveghere a cheltuielilor în Ucraina”, a declarat senatorul Mitt Romney din Utah. „Nu avem nevoie să punem un alt om pe lângă cei pe care îi avem deja acolo”.

Într-o declarație pentru Insider, un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională a declarat că „suntem de acord că supravegherea este esențială”, dar a subliniat că fondurile care au fost deja rezervate de Congres pentru inspectorii generali existenți în cadrul Departamentului de Stat, al Departamentului Apărării și al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, sunt suficiente.

Ce s-ar fi întâmplat dacă trecea proiectul de lege?

Proiectul de lege al lui Hawley ar fi instalat un birou de inspector general complet nou pentru a supraveghea ajutorul de peste 113 miliarde de dolari pentru Ucraina alocat de Congres de la începutul invaziei rusești de anul trecut.

Aceasta reprezintă mai mulți bani acordați Ucrainei decât toate celelalte țări la un loc, potrivit unei analize a Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale.

Aproximativ jumătate din acest ajutor a mers către armata ucraineană, în timp ce restul este un amestec de sprijin umanitar, finanțare pentru guvernul ucrainean și alte scopuri. Ajutorul s-a dovedit a fi esențial pentru a permite țării să reziste invaziei rusești timp de mai bine de un an.

Noul inspector general, după ce ar fi fost confirmat de Senat, ar fi fost obligat să prezinte Congresului rapoarte la fiecare trei luni care să detalieze modul în care sunt cheltuite fondurile, precum și respectarea de către guvernul ucrainean a măsurilor anticorupție.

Într-un articol de opinie publicat de Fox News, Hawley a susținut că actualul sistem de urmărire a ajutorului a însemnat că nu există „o responsabilitate finală pentru a controla risipa, frauda și abuzul”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola