Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Regina pop-ului latin din cea mai bună telenovelă
Articole online

Regina pop-ului latin din cea mai bună telenovelă

Ariadna Thalia Sodi Miranda, cunoscută cu numele de scenă Thalia, este cântăreaţă, compozitoare, producătoare, actriţă şi antreprenoare, considerată unul dintre cele mai de succes şi influenţi artişti mexicani.

În afară de limba spaniolă maternă, Thalia a cântat şi în limbile engleză, portugheză, franceză şi filipineză.

Numită „Regina pop-ului latin” de către mass-media internaţională, a avut 28 de prezenţe în top 10 single-uri, dintre care 16 au ajuns numărul 1 şi a primit numeroase premii, inclusiv cinci premii Latin Billboard.

A vândut peste 50 de milioane de discuri în întreaga lume.

Debut la un an

Când a împlinit un an, Thalia a apărut în prima ei reclamă TV din Mexic, iar la patru ani a început să ia cursuri de balet şi pian la Conservatorul Naţional de Muzică din Mexic.

A urmat cursurile bilingve (în spaniolă şi franceză) ale celebrei Şcoli Elycio Francée Mexican.

La nouă ani, Thalia a fost aleasă să facă parte din trupa de copii „Din Din”, alături de care a înregistrat de-a lungul anilor patru albume, între 1982 -1983.

Los Angeles

Împreună cu mama ei, Thalia s-a mutat la Los Angeles pentru a face carieră muzicală. A urmat cursuri de canto, dans şi actorie şi s-a întors în Mexic cu un album înregistrat şi o nouă imagine.

Albumul care a făcut-o cunoscută şi în industria muzicală – Amor a la Mexicana (al cincilea album de studio) – i-a adus Thaliei concerte pe cinci continente.

Single-ul care dă titlul albumului a devenit hitul numărul unu în 14 ţări.

Cu „Amor a la Mexicana”, Thalia a reuşit să-şi promoveze muzica şi să-şi stabilească proiecte pe pieţele muzicale din Franţa, Belgia, Elveţia, Grecia, Ungaria, Turcia, Polonia, Portugalia, Italia şi toate ţările vorbitoare de spaniolă.

Actrița

 În afară de succesul ei ca artist de înregistrări, Thalia a avut şi o carieră de succes în actorie, întrucât a jucat în numeroase telenovele care au fost difuzate în peste 180 de ţări.

Primele apariţii au fost în „Pobre Seńorita Limantour” (1988) şi „Quinceańera” (1989), unde rolul interpretat a făcut-o celebră.

În 1989, a obţinut primul său rol principal în „Luz y Sombra”.

Thalia a acceptat rolul din trilogia Las Tres Marias: Maria Mercedes (1992-1993), Marimar (1994) şi Maria la del Barrio (1995-1996).

Cele trei seriale au devenit un adevărat fenomen în întreaga lume. Dintre aceste interpretări, Maria la del Barrio a devenit cea mai populară şi a rămas de referinţă pentru Thalia, în timp ce Marimar este considerată cea mai bună telenovelă din toate timpurile.

Este căsătorită din 2000 cu Tommy Mottola, celebru producător de la compania Sony, şi au împreună doi copii – Sabrina şi Matteo.

În 2006, Thalia a devenit cetăţean american într-o ceremonie de depunere a jurământului la New York, unde locuieşte împreună cu soţul ei.

Conform legislaţiei mexicane, i se permite să-şi păstreze cetăţenia mexicană, precizează Agerpres.

Registration

Aici iti poti reseta parola