Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 350 de milioane oameni au așteptat cu sufletul la gura să afle cine l-a împușcat
Articole online

350 de milioane oameni au așteptat cu sufletul la gura să afle cine l-a împușcat

Acesta fusese împușcat în episodul din 21 martie, iar lumea a fost lăsată de producători să să se întrebe opt luni „Cine l-a împușcat pe J.R.?”. Episodul din 21 noiembrie a rezolvat misterul, identificându-o pe Kristin Shepard, sora soției lui J.R.și fosta sa amantă, drept vinovată.

Rețeaua de televiziune CBS a început primul sezon pilot cu cinci episoade din „Dallas” în 1978; a continuat încă 12 sezoane complete. Primul serialde acest gen, „Dallas, a fost supranumit „telenovelă de primăvară” pentru intrigile sale și poveștile dramatice.

Spectacolul se învârtea în jurul relațiilor a două familii de petrolieri din Texas: familia Ewing bogată și de succes și familia Barnes, care se bucura mereu de noroc.

Patriarhii familiilor, Jock Ewing și Digger Barnes, au fost foști parteneris-au prins într-o luptă de câțiva ani asupra câmpurilor petroliere pe care Barnes a susținut că le-au fost furate de Ewing.

Fiul cel mic al lui Ewing, Bobby (Patrick Duffy), și fiica lui Barnes, Pam (Victoria Principal), s-au căsătorit, făcând legătura între clanuri și mai strânsă. Personajul lui J.R. Ewing, fratele mai mare al lui Bobby, un ticălos lacom, priceput afemeiat, a fost interpretat de Larry Hagman.

Deoarece J.R. avea mulți dușmani, publicul era greu aă ghicească cine a fost responsabil pentru tentativa crimă împotriva sa.

În acea vară, întrebarea „Who Shot J.R.?” a intrat în lexiconul național, devenind un slogan popular pe tricouri și sporind anticiparea celui de-al treilea sezon al serialului, care urma să fie difuzat în toamnă.

După ce s-a soluționat în cele din urmă o controversă despre contractul mult-discutat cu Hagman, sezonul a fost întârziat din cauza unei greve a Screen Actors Guild, spre disperarea fanilor „Dallas”.

Când a fost difuzat în cele din urmă, episodul care dezvăluia atentatorul la viața lui JR a devenit una dintre cele mai urmărite emisiuni ale televiziunii, cu o audiență de 83 de milioane de oameni doar în SUA.

Împușcarea lui J.R. nu a fost singura întorsătură notorie a „Dallasului”. În septembrie 1986, fanii au aflat că întregul sezon anterior, în care murise personajul principal Bobby Ewing, era doar un vis al lui Pam. Scenariștii l-au ucis pe personajul Bobby pentru că Duffy a decis să părăsească serialul. Când a fost de acord să se întoarcă, l-au prezentat ieșind din duș și apoi au fost obligați în sezonul următor să explice reapariția lui bruscă.

Ultimul episod în premieră al „Dallas” a fost difuzat pe 3 mai 1991.

Registration

Aici iti poti reseta parola