Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Regina Elisabeta a mărturisit singurul motiv pentru care ar renunța la tron
Articole online

Regina Elisabeta a mărturisit singurul motiv pentru care ar renunța la tron

Regina în topul celor mai lungi domnii din istorie

În prezent, se apropie de cel de-al treilea nume de pe listă, regele Johann al II-lea, care a condus Lichtenstein timp de 70 de ani și 91 de zile în secolele XIX și XX. Dacă va reuși să îl depășească, următorul care va urma este regele thailandez, Bhumibol Adulyadej.

Chiar și după moartea devastatoare a prințului Philip în aprilie 2021, Elisabeta a rămas pe tron. În septembrie 2021, biograful Matthew Dennison a publicat o carte prin care aprofundează cea mai lungă domnie din istoria Angliei, cea pe care regina Elisabeta intenționează să o continue atâta timp cât va mai rezista fizic.

Potrivit spuselor reginei, singurul lucru care o poate face să renunțe la tron este sănătatea ei. Odată i-a spus verișoarei sale, Margaret, că nu se va gândi niciodată să abdice, doar „dacă nu am Alzheimer sau un accident vascular cerebral”. În momentul când arhiepiscopul de Canterbury, George Carey, a renunțat la funcția sa în 2003, i-a spus: „Asta e ceva ce eu nu pot face. Voi continua până la capăt”.

„Uneori cred că, consilierii ei nu realizează că are 83 de ani. Poate că nu vrea ca ei să o încetinească”, a declarat Margaret în 2009. Elisabeta a început să renunțe la responsabilitățile față de copii și nepoți abia în 2016. Îi place să spună că puterea ei stă în actul altruist, un serviciu către un public care merită munca ei.

Secretul longevității reginei

Pentru a reuși să fie prezentă, în continuare, la vârsta de 95 de ani, Regina Elisabeta se folosește de un truc. La fiecare masă de seară, Regina Elisabeta bea un pahar de șampanie, iar la prânz un pahar de gin. Mulți experți susțin că 14 băuturi pe săptămână este prea mult pentru o persoană de 95 de ani, însă o viață întreagă în care ai condus un imperiu te poate face să ai un alt stil de viață.

Reginei îi plac și alte băuturi precum vinul alb din Germania, un roze dulce Mateus din Portugalia și uneori un vin spumant făcut din struguri crescuți la Castelul Windsor. Cele două băuturi non-alcoolice de pe lista reginei sunt apa de izvor îmbuteliată și ceașca de ceai de dimineață.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola