Evenimentul Istoric > Articole online > 10 Mai. Regele României care visase să devină învățător
Articole online

10 Mai. Regele României care visase să devină învățător

Servitorimea este sprintenă și exactă.

Fiecare călimară din Palatul Regal conține, cum te poți convinge, cerneală. Pretutindeni domnește o atmosferă obișnuită în România, de „siguranță regală”.

Pe când în Societatea de la București tonul bun este limba franceză, în Palatul Regal se vorbește englezește.

Stilul englez se poate vedea și în felulcum este mobilat Palatul Regal. El este însă rezervat numai obligațiunilor de Suveran ale Regelui Carol.

În fiecare seară, după terminarea afacerilor de stat, apare Marele Voievod Mihai, pentru a lua pe Tatăl Său. Restul serii îl petrec, de obicei, împreună într-o vilă modestă. Limba de predilecție a prințului în etate de 17 ani este engleza și scriitorii săi favoriți sunt Edgar Wallace și H.G. Wells.

Marele Voievod Mihai se duce la școala care se află în imediata apropiere a Palatului Regal, unde rămâne până târziu după amiaza (…)

Mai mult decât pentru școală marele Voievod Mihai se interesează de tehnică.

În uzinele Ford din București i s-a dat ocazia să construiască singur un automobil. Deși abia a început această lucrare dificilă este ferm decis s-o termine neapărat.

Chiar și vacanța, marele Voievod Mihai n-o petrece în izolarea unui anturaj regal, ci totdeauna împreună cu camarazii Săi de clasă, așa că Voievodul Mihai va deveni odată rege care are legături strânse cu poporul, cu felul de a gândi și dorințele sale.

Sursa: Revista presei, buletin săptămânal al Direcțiunii presei, joi, 5 ianuarie 1939

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola