Evenimentul Istoric > Istoria zilelor Noastre > Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă. Vladimir Putin a ordonat capturarea întregului bazin carbonifer Donbas până la 1 iulie
Istoria zilelor Noastre

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă. Vladimir Putin a ordonat capturarea întregului bazin carbonifer Donbas până la 1 iulie

razboi

În acest moment au loc lupte puternice în Severodoneţk, centrul administrativ al regiunii Lugansk din 2014 

Rusia a intensificat atacurile în regiunea Donbas din estul Ucrainei, unde președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că situația rămâne „extrem de dificilă”. Rusia încearcă să ocupe întregul Donbas, format din Lugansk și Donețk și atacă puternic orașele Severodonetk și Lisihansk de pe malul râului Severski Doneț.

După ce a renunţat la cucerirea Kievului în prima etapă a invaziei, surprinși de rezistența forţelor de apărare ucrainene, Kremlinul s-a concentrat pe ocuparea regiunilor Doneţk şi Lugansk în graniţele lor dinainte de 2014.  

Planurile Kremlinului prevăd la început cucerirea întregii regiuni Luhansk, au declarat surse din serviciile secrete ucrainene pentru televiziunea ucraineană.

Având în vedere că situaţia este mult mai dificilă pentru soldații ruși în regiunea Doneţk, pentru ocuparea acesteia le-ar fi fost alocată o perioadă mai mare de timp, până la 1 iulie, iar forțele ruse au renunţat să cucerească concomitent întreaga zonă a Donbasului (din care fac parte regiunile Luhansk şi Doneţk), susţin respectivele surse din serviciile de informaţii ucrainene.

Fiecare zi de război înrăutățește și mai mult situația Rusiei, numărul soldaților ruși uciși este tot mai mare

Administraţia militară regională ucraineană din Luhansk precizase anterior că aproximativ 95% din teritoriul regiunii se află deja sub ocupaţie rusă. La ora actuală, lupte înverşunate se dau la Severodoneţk, centrul administrativ al regiunii Luhansk din 2014, după ce separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova au ocupat o parte din această regiune.

Şeful administraţiei militare regionale din Luhansk, Serhii Gaidai, a declarat marți că trupele ruse controlează deja „o parte” din Severodoneţk, unde se dau lupte de stradă, dar că nu există pericolul încercuirii trupelor ucrainene de aici.

Sancțiunile împotriva Rusiei sunt îndreptate împotriva cetățenilor de rând și sunt motivate de ură, a spus fostul președinte Dmitri Medvedev, în prezent consilier al președintelui Putin în chestiuni de securitate națională.

Pe 24 februarie, Rusia a început un război împotriva Ucrainei, primul act major de agresiune împotriva unui stat independent în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. 

Registration

Aici iti poti reseta parola