Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia și-a stabilit următoarea victimă. E o țară NATO și va fi război mondial!
Articole online

Rusia și-a stabilit următoarea victimă. E o țară NATO și va fi război mondial!

vladimir-putin

Răspuns înfricoșător la cuvintele dure ale premierului polonez

Averismentul rusesc vine ca răspuns la articolul semnat de prim-ministrul polonez în presa britanică. În materialul publicat în The Telegraph, Mateusz Morawiecki a numit ideologia imperialistă a Rusiei (Russkiy Mir) un „cancer” care afectează societatea rusă și o „amenințare mortală” pentru alte țări.

În replică, rusul Oleg Morozov, președintele Comitetului de control al Dumei de Stat , a scris pe Telegram că aceste comentarii ale premierului polonez au făcut din Varșovia o țintă.

Morozov a aplicat retorica pe care Kremlinul o folosește pentru a justifica invazia militară în Ucraina, vorbind de „denazificare”.

„Prin declarațiile sale despre faptul că Rusia este un „cancer” și și trebuie silită să plătească despăgubiri Ucrainei, Polonia ne încurajează să o plasăm pe primul loc în rândul denazificării după Ucraina”, a scris Morozov.

Polonezii toarnă gaz pe foc?

Atât premierul Mateusz Morawiecki, cât și președintele Andrzej Duda sunt extrem de critici cu privire la invazia Rusiei în Ucraina.

Duda a spus că Rusia ar trebui să fie forțată să plătească despăgubiri Ucrainei ca daune de război, în timp ce Morawiecki a spus că președintele rus Vladimir Putin este „mai periculos” decât Adolf Hitler și Iosif Stalin pentru că are la dispoziție arme nucleare și o mașinărie uriașă de propagandă.

Morawiecki a scris în materialul din ziarul britanic The Telegraph că „fantomele blestemate ale secolului al XX-lea s-au ridicat din nou peste Ucraina”, susținând că invazia Rusiei poartă semnele distinctive ale fascismului, „a deschis deja porțile genocidului”. Morawiecki afirmă că Putin este condus de o „nouă ideologie monstruoasă” pe care a numit-o „Russkiy Mir”.

În numele acestei ideologii, Putin a ordonat forțelor ruse să intre în război, „le-a convins de superioritatea lor și le-au încurajat să comită crime de război inumane – uciderri, violuri și torturarea unor civili nevinovați”.

„Ideologia „Russkiy Mir” a lui Putin este echivalentul comunismului și nazismului din secolul al XX-lea”, a scris Morawiecki, numind această ideologie un „cancer care consumă nu numai majoritatea societății ruse, ci reprezintă și o amenințare mortală pentru întreaga Europă. ”

Nu este suficient să ajutăm Ucraina să respingă atacul Rusiei, a susținut Morawiecki, „trebuie să eliminăm complet această nouă ideologie monstruoasă”.

„Așa cum Germania a fost odată supusă denazificării, astăzi singura șansă pentru Rusia și pentru lumea civilizată este „deputinizarea.” Dacă nu ne angajăm imediat în această sarcină, nu vom pierde numai Ucraina, ne vom pierde sufletul, libertatea și suveranitatea”, a scris liderul polonez.

Morawiecki a susținut că, dacă nu va exista o opoziție puternică, Rusia nu se va opri la Kiev, ci va continua într-un „marș lung spre Occident”.

Kremlinul a negat că are vreo intenție de a invada alte țări. Putin a susținut că ceea ce el descrie drept o „operație militară specială” în Ucraina vine ca răspuns la încercările puterilor occidentale de a stabili un bastion în Ucraina care amenință securitatea Moscovei, scrie

 

Registration

Aici iti poti reseta parola