Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Raport: Țările NATO folosesc Ucraina ca teren de testare pentru armele lor avansate
Articole online

Raport: Țările NATO folosesc Ucraina ca teren de testare pentru armele lor avansate

război

Raport: Țările NATO folosesc Ucraina ca teren de testare pentru armele lor avansate

Războiul dintre Ucraina și Rusia le oferă țărilor NATO șansa de a-și testa armamentul avansat pe un câmp de luptă real și, ca urmare, obțin informații valoroase, relatează Financial Times, preluat de Insider.

Iar tipurile de arme pe care le-au predat au devenit din ce în ce mai avansate de când a început războiul, Ucraina insistând pentru tancuri moderne, sisteme de apărare aeriană și avioane.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat pentru FT că, din acest motiv, aliații Ucrainei „pot vedea de fapt dacă armele lor funcționează, cât de eficient funcționează și dacă trebuie modernizate”.

„Pentru industria militară a lumii, nu poți inventa un teren de testare mai bun”, a spus el.

Reznikov a arătat că Ucraina a doborât o rachetă rusă Kinzhal în luna mai, folosind un sistem Patriot fabricat în SUA.

Experții au crezut că Patriot era probabil capabil să doboare un Kinzhal, a relatat FT, dar trupele ucrainene au reușit să demonstreze acest lucru. Rusia se lăudase anterior că aceste rachete sunt de neoprit.

De atunci, mai multe rachete Kinzhal au fost doborâte deasupra Ucrainei

Reznikov a declarat că Ucraina a arătat, de asemenea, țărilor NATO cum ar putea funcționa armamentul lor atunci când este folosit împreună.

În același timp, el a spus că încercările Rusiei de a zădărnici armamentul ucrainean prin mișcări precum bruierea semnalelor au însemnat actualizări constante ale tehnologiei, cum ar fi munițiile ghidate prin GPS și dronele, oferind din nou oportunități valoroase de învățare.

„Rușii vin cu o contramăsură, noi îi informăm pe partenerii noștri și ei fac o nouă contramăsură împotriva acestei contramăsuri”, a spus Reznikov.

Petro Pyatakov, un colonel în retragere care este acum consultant pentru industria de armament, a declarat pentru FT că există un „interes activ din partea producătorilor occidentali de artilerie în a primi feedback de la artileriștii ucraineni … pentru a elimina deficiențele”.

El a spus că luptele din Ucraina au scos la iveală unele probleme. „A devenit evident în timpul operațiunilor că aceste sisteme nu au fost concepute pentru un război atât de intens”.

Un contractor german din domeniul apărării a declarat, de asemenea, că a învățat „foarte mult de la soldații din Ucraina”, care, atunci când observă ceva, „sugerează și inginerii noștri de software se așează la masă pentru a putea face o actualizare”.

Între timp, Jack Watling, de la grupul de reflecție Royal United Services Institute, cu sediul la Londra, a declarat pentru FT că luptele au oferit, de asemenea, Occidentului noi informații despre modul în care funcționează armele Rusiei.

Dar el a avertizat că Occidentul „și-a expus o mare parte din propriile capacități în fața Rusiei și Chinei și, prin urmare, va trebui să schimbe modul în care funcționează unele dintre echipamentele sale pentru a-și păstra avantajul competitiv”.

Registration

Aici iti poti reseta parola