Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Raport: Capacitatea de construcție de nave a Chinei este de 232 de ori mai mare decât cea a SUA
Articole online

Raport: Capacitatea de construcție de nave a Chinei este de 232 de ori mai mare decât cea a SUA

China

Raport: Capacitatea de construcție de nave a Chinei este de 232 de ori mai mare decât cea a SUA

Aceste informații venite de la US Navy au circulat online în iulie, după cum relatează Insider. Buletinul de informații a fost intitulat „PLAN vs. USN Naval Force Laydown” și părea să fie marcat „neclasificat”.

Potrivit datelor văzute în raport, șantierele navale din China au o capacitate de peste 23,2 milioane de tone, de peste 232 de ori mai mare decât capacitatea SUA, de mai puțin de 100.000 de tone.

Diapozitivul pare, de asemenea, să pună în balanță „compoziția forței de luptă” a celor două marine, luând în considerare „navele de luptă, submarinele, navele de luptă împotriva minelor, navele amfibii majore și navele auxiliare mari de sprijin de luptă”.

Un purtător de cuvânt al marinei americane a declarat pentru Fox News Digital, într-un articol publicat pe 14 septembrie, că raportul de informare este autentic.

Purtătorul de cuvânt a declarat că raportul „oferă contextul și tendințele privind capacitatea de construcție navală a Chinei”:

„Raportul a fost elaborat de către Biroul de informații navale din mai multe surse publice ca parte a unei informări generale privind concurența strategică”, a declarat purtătorul de cuvânt.

China a lucrat din greu la consolidarea capacităților sale navale

Țara are cea mai mare flotă navală din lume, cu peste 355 de nave în flotă, conform unui raport al Institutului Naval al SUA din 2021.

Raportul anual din 2022 al Pentagonului privind dezvoltarea militară a Chinei din 2022 prevede în continuare că flota chineză va crește la 400 de nave până în 2025 și la 440 de nave până în 2030.

În comparație, SUA au o flotă mai mică, de 296 de nave, conform unui raport din 2021 al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale.

Cu toate acestea, marina americană este încă considerată în general ca fiind cea mai puternică din lume. Secretarul american al apărării de atunci, Mark Esper, a declarat în 2020 că, chiar dacă SUA ar înceta să construiască nave, ar fi nevoie de ani pentru ca Republica Chineză să egaleze puterea Marinei americane.

Esper a spus că acest lucru se datorează profunzimii experienței și capacităților tehnologice ale marinei americane.

„Numărul de nave este important, dar nu spune întreaga poveste”, a spus Esper, care a vorbit la un eveniment al RAND Corporation în septembrie 2020.

Reprezentanții Biroului de Informații Navale al SUA nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Insider.

Registration

Aici iti poti reseta parola