Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Analiză: Într-o confruntare a SUA cu China, există unele misiuni care nu pot fi îndeplinite de unitățile de operațiuni speciale
Articole online

Analiză: Într-o confruntare a SUA cu China, există unele misiuni care nu pot fi îndeplinite de unitățile de operațiuni speciale

SUA

Analiză: Într-o confruntare a SUA cu China, există unele misiuni care nu pot fi îndeplinite de unitățile de operațiuni speciale

Și pentru un motiv întemeiat: Unitățile de operațiuni speciale americane au o istorie de obținere a unor rezultate pe câmpul de luptă disproporționate față de dimensiunea și bugetul lor relativ mic, după cum se arată în analiza Insider

Dar, într-o epocă de competiție strategică cu China, există unele misiuni pentru care nu există un „buton ușor” pentru operațiunile speciale, potrivit lui David Ucko, profesor și expert în războiul neconvențional.

Într-un articol publicat în revista Institutului Regal al Serviciilor Unite, un think tank britanic, Ucko susține că, pe măsură ce forțele de operații speciale americane trec de la două decenii de lupte de intensitate preponderent scăzută împotriva grupurilor teroriste și a insurgenților, liderii americani trebuie să se concentreze pe utilizarea acestor forțe pentru misiuni care țin de competențele lor.

Ucko scrie că o competiție strategică necesită mai mult decât violență și pregătire pentru luptă – la care excelează comandourile – și că războiul politic este, de asemenea, un element cheie, aducând patru argumente principale despre cum să se obțină cel mai mult de la forțele de operațiuni speciale.

În primul rând, comunitatea americană de operațiuni speciale ar trebui să își consolideze punctele forte, în special războiul neregulat, care este „extrem de relevant” pentru competiția strategică cu China.

În al doilea rând, în afara sarcinilor legate de războiul neregulamentar, se justifică moderația din cauza „limitelor inevitabile ale lățimii de bandă a SOF, a compromisurilor inerente adăugării mai mult la un program deja plin și a naturii competiției, care, în cele mai multe privințe, rămâne un fenomen non-militar”.

În al treilea rând, și alte agenții americane trebuie să își asume un rol în războiul neregulat, care, potrivit lui Ucko, „se referă în mod fundamental la legitimitate, politică și linii de efort amestecate și, prin urmare, nu poate fi lăsat în seama a ceea ce este, până la urmă, o forță militară – indiferent cât de specială ar fi”.

În cele din urmă, liderii americani ar trebui să clarifice pentru ce concurează țara și de ce, pentru a evita ceea ce Ucko descrie ca fiind „opacitatea” cu privire la obiective, care poate duce la „o lipsă de concentrare și de prioritizare”.

Războiul neregulat este, într-adevăr, extrem de relevant pentru competiția strategică cu adversarii apropiați, cum ar fi China și Rusia

Acesta permite armatei americane să modeleze mediul operațional după bunul său plac înainte de a se trage vreun foc de armă. Dar războiul neregulat include mai mult decât forța militară și poate necesita un efort la nivelul întregii națiuni pentru a-și maximiza eficacitatea.

„Pe măsură ce SOF își stabilește atribuțiile în ceea ce privește stimularea rezilienței și a rezistenței, trebuie să fie atentă să nu vireze în domenii civile în care alte agenții ar trebui să conducă”, avertizează Ucko.

Într-adevăr, în competiția strategică, departamentele de stat, justiție și trezorerie, precum și agențiile de informații pot fi adesea mai eficiente în anumite sarcini decât armata.

Printre sarcinile care, potrivit lui Ucko, nu au un „buton ușor pentru SOF” se numără abordarea corupției locale care permite infiltrarea politică chineză, zădărnicirea eforturilor Rusiei de a submina alegerile sau revizuirea investițiilor străine suspecte.

În plus, Ucko susține că operatorii speciali sunt o forță valoroasă care nu poate fi încărcată cu misiuni doar pentru că le poate îndeplini. Unitățile de operațiuni speciale ale armatei americane se luptă deja pentru a păstra personalul, mulți dintre ei fiind îndepărtați din cauza desfășurărilor frecvente.

Ucko subliniază, de asemenea, natura duală a multor seturi de misiuni ale operațiilor speciale, cum ar fi apărarea internă străină și războiul neconvențional.

În timp ce apărarea internă -externă „a însemnat în mod tradițional ajutorarea unui guvern prieten împotriva unei amenințări”, forțele de operațiuni speciale americane o privesc acum ca pe o modalitate de „a spori „rezistența” unei țări împotriva reprezentanților sponsorizați de străini, a modurilor de dezinformare sau a infiltrării politice”, scrie Ucko.

În războiul neconvențional, comandourile sponsorizează, de obicei, o insurgență împotriva unui „guvern ilicit sau de ocupație”, dar ele pot, de asemenea, să sporească capacitățile de rezistență ale țărilor atacate sau expuse riscului de invazie, precum Ucraina sau Taiwan.

În timp ce aceste două misiuni sunt relevante pentru competiția cu Rusia și China, ele sunt, de asemenea, solicitante și vor necesita ca forțele de operațiuni speciale ale SUA să se „reechilibreze” după 20 de ani de contrainsurgență și să se concentreze pe un set diferit de abilități, cum ar fi capacitatea lingvistică și conștientizarea culturală, ceea ce are implicații pentru recrutarea și pregătirea trupelor speciale, scrie Ucko.

Registration

Aici iti poti reseta parola