Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ramzan Kadîrov, aliatul fidel al lui Putin, prezice sfârșitul războiului în 2023
Articole online

Ramzan Kadîrov, aliatul fidel al lui Putin, prezice sfârșitul războiului în 2023

Ramzan Kadîrov

Ramzan Kadîrov, aliatul fidel al lui Putin, prezice sfârșitul războiului în 2023

La aproape un an de la începutul invaziei ruse în Ucraina, luptele continuă intens, în special în estul ţării. Totuşi, potrivit preşedintelui cecen, Ramzan Kadîrov, conflictul s-ar putea încheia mai repede decât se prevede.

Într-o discuţie cu fostul lui prim-ministru Ahmed Dudaiev, distribuit pe canalul de mesagerie Telegram, Kadîrov afirmă că „operaţiunea specială” se va încheia până la sfârşitul anului printr-o victorie a trupelor ruse.

„Europa va recunoaşte că a acţionat greşit”, insistă liderul cecen apropiat de Vladimir Putin. „Occidentul va cădea în genunchi şi ţările europene vor trebui – ca întotdeauna –  să coopereze cu Rusia în toate domeniile”.

De la începutul conflictului, mii de combatanţi ceceni au părăsit capitala Groznîi pentru a merge pe frontul ucrainean să lupte alături de trupele ruse.

Kadîrov foloseşte vocabularul utilizat de Putin pentru a descrie conflictul din Ucraina. Potrivit preşedintelui, trupele ruse şi cecene cooperează în acest „război sfânt” contra „valorilor satanice” ale Occidentului.

Ramzan Kadîrov a început să lanseze amenințări cu atacarea Poloniei după Ucraina

Kadyrov, șeful Ceceniei, a sugerat luni că Rusia ar trebui să „denazifice și să demilitarizeze” Polonia în continuare.

„Ce se întâmplă dacă, după finalizarea cu succes a operațiunii speciale, Rusia începe să denazifice și să demilitarizeze următoarea țară? La urma urmei, după Ucraina, Polonia este pe hartă! Nu voi ascunde că eu personal am o astfel de intenție”, a declarat Kadîrov pe Telegram. „Eu personal am o astfel de intenție și am declarat în repetate rânduri că lupta împotriva satanismului trebuie să continue în toată Europa și, în primul rând, pe teritoriul Poloniei”.

Nu este clar dacă războiul se va încheia într-adevăr până la sfârșitul anului. Rusia se pregătește să mobilizeze între 300.000 și 500.000 de soldați pentru o nouă ofensivă în Ucraina, potrivit unui nou buletin al serviciilor de informații militare ucrainene. 

Registration

Aici iti poti reseta parola