Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Putin: Poporul sovietic a zdrobit nazismul. 75 de ani de la încheierea Procesului de la Nürnberg
Articole online

Putin: Poporul sovietic a zdrobit nazismul. 75 de ani de la încheierea Procesului de la Nürnberg

Acum, în continuarea politicii sale de a rescrie istoria în favoarea URSS, Kremlinul organizează, la Sankt-Petersburg, conferința „Procesul de la Nürnberg: soarta și rolul Leningradului asediat”.

Președintele Rusiei Vladimir Putin le-a adresat următorul mesaj participanților la conferință:

Dragi prieteni!

Salut prezența dumneavoastră la Conferința științifică și practică „Procesul de la Nürnberg: soarta și rolul Leningradului asediat”.

Întâlnirea dumneavoastră este dedicată împlinirii a 75 de ani de la încheierea Procesului de la Nürnberg, care a dat verdictul legal și moral în cazul călăilor naziști și a complicilor lor.

Una dintre dovezile incontestabile ale celor mai grave dintre crimele regimului hitlerist a fost blocada Leningradului, care a provocat moartea – de foame, de frig și sub bombardamente – a sute de mii dintre locuitorii orașului – femei, bătrâni, copii.

Asedierea orașului de către trupele germane și aliații lor a început în urmă cu 80 de ani, la 8 septembrie 1941.

Această dată tragică ne readuce la evenimentele Marelui Război pentru Apărarea Patriei, la suferințele și curajul poporului sovietic, care a parcurs un drum eroic, plin de sacrificii, popor care a zdrobit nazismul grație unității și nemaivăzutei lui puteri spirituale.

Datoria noastră este de a ține minte această măreață faptă de eroism, lecțiile trecutului care ne învață să fim vigilenți și să combatem prin toate mijloacele extremismul, xenofobia, intoleranța națională.

Întotdeauna vom onora rezistența locuitorilor Leningradului asediat, dar nesupus, vom face tot ceea ce depinde de noi pentru ca deciziile Tribunalului de la Nürnberg să nu fie date uitării și pentru ca tragedia celui de-al Doilea Război Mondial să nu se repete niciodată.

Sunt convins că întâlnirea dumneavoastră reprezentantivă va contribui la această nobilă misiune.

Vă urez o muncă fructuoasă.

Registration

Aici iti poti reseta parola