Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Stalin dă celebrul Ordin nr. 227
Articole online

Stalin dă celebrul Ordin nr. 227

Dictatorul sovietic a decretat: „Producătorii de panică și lașii trebuie lichidați la fața locului. Nici un pas înapoi fără comenzi de la sediul superior! Comandanții care abandonează o poziție fără un ordin de la sediul superior sunt trădători ai Patriei Mamă”.

Primele succese germane împotriva Rusiei îl încurajau pe Hitler în a cuceri Leningradul și Stalingradul.

Însă atacul german asupra Stalingradului, considerat un act nebunesc de către generalii lui Hitler, din cauza forței de superioare a Rusiei și a scăderii enorme asupra resurselor germane, a fost respins de o forță de luptă sovietică aprigă, care fusese consolidată cu un număr mai mare de soldați și materiale, scrie history.com.

„Alungați nemții din țara sovieticilor!”

Atunci, germanii și-au îndreptat privirile spre Leningrad. Stalin trebuia să-i „motiveze” atât pe militari cât și pe civili pentru apărarea Leningradului, așa că Ordinul nr. 227 era necesar.

În ziua în care s-a dat ordinul, țăranii ruși și partizanii din regiunea Leningrad au ucis un oficial german, Adolf Beck, al cărui job era să trimită produse agricole din Rusia ocupată în Germania.

Patrioții ruși au dat foc și la hambarele în care a fost depozitată cantitatea de produse agricole pregătită pentru transport.

Partizan au emis și un ordin propriu: „Ruși! Distrugeți proprietarii de pământ germani. Alungați nemții din țara sovieticilor!”.

Citește și Marea Întrecerea Socialistă dintre Stalin și Hitler de la Paris în 1937

Registration

Aici iti poti reseta parola