Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Putin a dat o lovitură incredibilă! Un mare dușman al Chinei ajută Rusia
Articole online

Putin a dat o lovitură incredibilă! Un mare dușman al Chinei ajută Rusia

India merge pe mâna lui Putin

Deși sunt aliații americanilor și dușmanii de moarte ai Chinei, indienii sunt gata să-și aprofundeze relațiile comerciale cu Rusia. Nu de dragul lui Putin,
Moscova a cerut New Delhi să-și sporească investițiile în petrol și gaze în țară, în timp ce Putin caută contracte salvatoare pentru a atenua lovitura sancțiunilor Occidentului.

Economia Rusiei se confruntă deja cu cea mai gravă criză de la prăbușirea Uniunii Sovietice din 1991, pe fondul sancțiunilor occidentrale asupra diferitelor domenii ale economiei țării.

Cu alte cuvinte, Kremlinul e silit să facă ceva pentru a compensa, măcar în parte, aceste sancțiuni prin vânzarea de combustibili fosili pe alte piețe, Iar India, a treia economie a Asiei după China și Japonia, e o piață extrem de importantă.
„Exporturile de petrol și produse petroliere ale Rusiei către India s-au apropiat de 1 miliard de dolari și există oportunități clare de a crește această cifră”, a declart viceprim-ministrul rus Alexander Novak, care a avut o întâlnire cu ministrul indian al petrolului și gazelor naturale, Hardeep Singh Puri.

Putin oferă țiței și gaze la preț redus

Cei doi au discutat: „proiectele comune actuale și potențiale în industria combustibilului și energiei și a remarcat că proiectele actuale continuă să fie implementate în mod constant”.
Viceprim-ministrul rus Alexander Novak le-a spus răspicat imdienilor care e poziția Rusiei. „Suntem interesați să atragem în continuare investiții indiene în sectorul petrolului și gazelor din Rusia și să extindem rețelele de vânzări ale companiilor rusești în India”.

Această conversație vine după mai multe informații care sugerează că India a primit o ofertă de țiței la preț redus din partea Rusiei.

Cele două țări au legături militare și politice de zeci de ani. Mai mult, New Delhi este a doua piață ca mărime pentru industria de apărare a Rusiei, deoarece armamentul rusesc reprezintă 68% din importurile de arme ale țării.

 

China va lua partea leului dingazele și petrolul rușilor

Dar relațiile cu India nu sunt singurul colac de salvare pentru economia Rusiei. De când Kremlinul a fost lovit de sancțiuni dure din partea Occidentului, Putin s-a orientat spre comerțul cu țările asiatice, în primul rând cu China.

Experții au avertizat că Putin și omologul său chinez, Xi Jinping, caută să-și crească exponențial comerțul cu gaze prin dezvoltarea a trei conducte de gaze.

Vorbind la Comitetul pentru afaceri, energie și strategie industrială, Mike Bradshaw, profesor de energie globală la Universitatea din Warwick, a spus: „Aș dori doar să subliniez că Rusia și China au o conductă de gaz – conducta Puterea Siberiei. La începutul lunii februarie, când Putin era la Beijing pentru Jocurile Olimpice, au semnat un acord pentru o altă conductă care să vină din insulele Sahalin. Acum sunt în discuții pentru o a treia conductă, așa-numita Puterea Siberia 2”.

Semnarea unor acorduri energetice majore cu China și India ar putea diminua semnificativ puterea sancțiunilor economice occidentale, scrie Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola