Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Profetul evreu al lui Hitler prezice incendierea Reichstag-ului și este asasinat
Articole online

Profetul evreu al lui Hitler prezice incendierea Reichstag-ului și este asasinat

Se spune depre el că l-a învățat pe Adolf Hitler să controleze mulțimile și să realizeze efectul dramatic, fiind cunoscut ca „profetul” sau „astrologul Führer-ului”.

În timpul cursei, prințul Lobkowicz a murit, iar Brauchitsch a câștigat. După cursă, Neubauer afirmă că a deschis plicul și a găsit acele nume în interior. Câteva zile mai târziu, un ziar din Berlin a scris că Hanussen a cerut clubului german de automobilism să-l convingă pe prințul Lobkowicz să nu participe la cursă, dar oficialii clubului nu au luat nicio măsură.

Incendirea Reichstag-ului și asasinatul

Prezicerea incendiului Reichstagului, un eveniment decisiv care a permis recent numitului cancelar al Germaniei, Adolf Hitler, să preia puterea absolută în 1933, a fost cea mai faimoasă ispravă de clarviziune a lui Hanussen.

De asemenea, e posibil ca informațiile privilegiate pe care le avea să fi dus la moartea sa la scurt timp după aceea.

Hanussen a fost asasinat la 25 martie 1933, probabil de un grup de membri ai SA și a fost îngropat în grabă într-un câmp de la periferia Berlinului, lângă Stahnsdorf.

Era un potențial contracandidat pentru Hermann Göring și Joseph Goebbels la atenția Führer-ului lor, ceea ce ar fi putut duce și la uciderea sa. Corpul lui Hanussen a fost descoperit o lună mai târziu.

Există afirmații neprobate că ar fi putut fi implicat în incendierea Reichstag-ului, hipnotizându-l și îndrumându-l pe Marinus van der Lubbe, incendiatorul condamnat, să comită fapta.

 

 

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola