Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Profetul evreu al lui Hitler prezice incendierea Reichstag-ului și este asasinat
Articole online

Profetul evreu al lui Hitler prezice incendierea Reichstag-ului și este asasinat

Se spune depre el că l-a învățat pe Adolf Hitler să controleze mulțimile și să realizeze efectul dramatic, fiind cunoscut ca „profetul” sau „astrologul Führer-ului”.

În 1931, Hanussen a cumpărat o tipografie din Breslau și a început să publice un jurnal de ocultism, Hanussen Magazin, și Bunte Wochenschau, un tabloid popular în Berlin.

El a folosit încasările din publicații și spectacolele scenice pentru a cumpăra un conac care a devenit cunoscut sub numele de „Palatul ocultistului”, pe care l-a renovat și l-a transformat într-un luxos teatru interactiv pentru spectacole de ocultism.

Oaspeții stăteau în jurul unei mese circulare mari și își așezau palmele pe sticla cu simboluri aprinse de dedesub.

El a prezicea evenimente din viața celor prezenți.

A avut succes, a fost mereu chemat în diferite locuri și a avut un valet cu normă întreagă.

Mortul și învingătorul

Alfred Neubauer, un renumit manager de echipă de sporturi cu motor, se referă la Hanussen în autobiografia sa, Speed ​​Was My Life (publicată pentru prima dată în engleză în 1960).

În capitolul „O profeție devine adevărată”, descrie o predicție făcută de Hanussen înainte de cursa de la AVUS din Germania în mai 1932. În timp ce se afla la barul Roxy cu alți piloți, Neubauer l-a provocat pe Hanussen să prezică câștigătorul cursei de a doua zi.

Hanussen a scris două nume pe o bucată de hârtie pe care a împăturit-o și le-a pus într-un plic. Aceasta a fost lăsată în custodia barmanului, cu instrucțiuni stricte ca să fie lăsat nedeschis până după cursă.

Hanussen a anunțat: „Unul dintre cei de la această masă va câștiga mâine, altul va muri”.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola